Carnaval 2023KabelkrantNieuws uit Zwolle

Horeca Zwolle neemt Toon Leeftijd app in gebruik tijdens carnavalsweekend

Zwolle / Sassendonk – Tijdens het Carnaval in Zwolle kunnen carnavalsvierders in verschillende horecabedrijven met een nieuwe app laten zien dat ze ouder zijn dan 18 jaar. Dit is een gezamenlijk initiatief van de Horeca Evenementen Stichting Zwolle (HESZ) en het Zwolse ICT bedrijf Siip. Het voordeel voor gasten en horecaondernemers is dat de leeftijd makkelijker en op een veilige manier getoond kan worden en dat de app privacy vriendelijker is dan het tonen van álle gegevens uit het identificatiebewijs.

Apple download Android download

Gasten laten via deze app, gebaseerd op hun wettelijk identiteitsbewijs, eenvoudig & veilig zien dat ze ouder zijn dan 18 jaar en daarom naar binnen mogen of een drankje met alcohol aan de bar kunnen bestellen. Dit levert tijdswinst op en is ook laagdrempeliger om te vragen voor horecamedewerkers. Bovendien is in een donkere omgeving een verlichte telefoon makkelijker te lezen dan een ID-bewijs met kleine foto. Voor gasten is het ook makkelijk en modern om zo te laten zien dat ze oud genoeg zijn; een telefoon is altijd bij de hand. Daarbij hoeven ze geen andere persoonsgegevens van zichzelf te tonen dan hun foto en de leeftijdscategorie.

Voor de horeca is deze vernieuwing een mooi instrument om gastvrij en makkelijker de leeftijd te controleren. HESZ-voorzitter Ton Leensen: “Wij vinden bewust alcohol gebruik belangrijk en deze app maakt het makkelijker om bij het bestellen van alcohol te zien dat onze gasten ouder zijn dan 18 jaar. Wij denken dat daardoor de controle minder belastend zal zijn en dat verhoogt de gastvrijheid.”

Makkelijk en snel te gebruiken

Je gasten downloaden de Toon Leeftijd-App en identificeren zich eenmalig met een geldig en wettelijk legitimatiebewijs. Vervolgens kunnen gasten de app aan de deur of aan de bar tonen. De app toont alleen de gegevens van de gast die relevant zijn in dit geval: een foto en de leeftijdscategorie. Zoals 18+.

Persoonsgegevens van de gast staan uitsluitend op hun smartphone en worden niet digitaal gedeeld. Door de beveiliging van de app staan de gegevens veilig op de smartphone en kunnen door niemand worden aangepast, ook niet door de eigenaar van de telefoon. De app is daardoor niet fraudegevoeliger en komt niet in de plaats van de wettige identificatieplicht. Bij twijfel kan altijd naar het ID-bewijs gevraagd worden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button