112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Hoogwateroefening Vecht / Alert in week 45

Van maandag 3 november tot en met zaterdag 8 november, vindt de ´Hoogwateroefening Vecht / Alert´ plaats. Deze HWO Vecht / Alert heeft plaats op de Overijsselse Vecht tussen Vilsteren (gemeente Dalfsen) en Zwolle. In het oefenscenario van de HWO Vecht / Alert dreigen de dijken ernstig te verzwakken en ook voltrekt zich een ongeval op het water.

Jaarlijkse oefening autoriteiten met Defensie

Elk najaar oefenen civiele autoriteiten samen met Defensie de bestrijding van rampen en crises. Om zo goed en effectief mogelijk op te treden tijdens een ramp of crisis, is het belangrijk dat alle partijen die bij een ramp of crisis worden ingezet regelmatig oefenen. Dit levert een bijdrage aan de vergroting van de nationale veiligheid en crisisbeheersing in Nederland.

25 % meer waterafvoer Vecht  in 2050

Klimaatexperts verwachten dat de Vecht in 2050 zo’n 25 procent meer water moet afvoeren dan nu het geval is. Maatregelen zijn nodig om ervoor te zorgen dat het Vechtdal droge voeten houdt door sterke dijken en meer ruimte voor de Vecht. Maar desondanks kan het mis gaan. Genoeg redenen om een hoogwatersituatie te beoefenen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button