BouwKabelkrantNieuws uit ZwolleStadshagen

Heutink groep ontwikkelt rijwoningen in De Tippe

Zwolle – Ontwikkelaar Heutink groep uit Genemuiden gaat in De Tippe (Stadshagen) tien rijwoningen ontwikkelen. Grenzend aan het Weidepark, het toekomstige buurtpark van De Tippe, kun je hier straks wonen in een duurzame en circulaire woning en omgeving. Heutink Groep heeft de aanbesteding gewonnen die door de gemeente Zwolle was uitgeschreven voor de ontwikkeling en bouw op deze kavel.

Er komen vijf rijwoningen met twee verdiepingen en een plat dak. De andere vijf te ontwikkelen woningen krijgen drie lagen en een plat dak. De woningen worden duurzaam en natuurinclusief ontwikkeld, waarbij ook rekening gehouden wordt met klimaatadaptatie en circulariteit.

Passend bij ambitie De Tippe

Wethouder Monique Schuttenbeld: “De werkwijze en visie van Heutink Groep passen perfect bij de mooie ambities van De Tippe. Dit wordt een duurzame buurt waar veel ruimte is voor creativiteit en innovatie. We werken samen met ontwikkelaars en toekomstige bewoners aan duurzame, circulaire en energiezuinige woningen in een klimaat adaptieve, natuur- en sociaal inclusieve omgeving.”

Woongenot voor mens en dier

Loice de Beer, ontwikkelaar bij Heutink Groep: ”Wat ons drijft is het duurzaam ontwikkelen en bouwen van woningen.”

”Wat ons drijft is het duurzaam ontwikkelen en bouwen van woningen.” Loice de Beer, ontwikkelaar Heutink Groep

 

“Ze dragen dan bij aan gezonde en prettige leefomgevingen, waar de bewoners lang van kunnen genieten. Dit doen wij door nauw samen te werken met de (toekomstige) bewoners, omwonenden, landschapsarchitecten en experts op gebied van natuurinclusiviteit, klimaatadaptatie en circulariteit. Zo verhogen we het woongenot van mens en dier én dragen we bij aan duurzamere woningbouw. We gaan graag in De Tippe aan de slag!”

Start bouw

De komende maanden wordt het plan voor de tien woningen verder uitgewerkt en ontworpen. Naar verwachting start de bouw eind 2023.

Weidepark hart van De Tippe

Midden in De Tippe komt een singel en een groot park, het Weidepark Een soort stadsboerderij, die Zwolle verbindt met de IJsseldelta. De boerderij wordt een centrale ontmoetingsplek, en elke bewoner kan een aandeel krijgen in de stadslandbouw. De singel en de waterplas zijn onderdeel van een soort getijdenlandschap: in tijden met veel regen werkt het als een soort waterbuffer. Natuurlijk is er in het park veel ruimte om te spelen en te wandelen.

De Tippe mix van (sociale) huur en koop

De Tippe wordt een bijzondere buurt in Stadshagen. De bouw van de eerste woningen is inmiddels begonnen. Er komen ruim 1300 woningen in drie buurtschappen, met veel ruimte om te wonen, werken en te recreëren. Een mooie mix van (sociale) huurwoningen en koopwoningen in verschillende prijsklassen. In de buurt komen kleine startersappartementen en grote vrijstaande gezinswoningen en alles er tussen in. Er is extra aandacht voor betaalbaarheid.

De gemeente Zwolle heeft daarvoor een pakket maatregelen opgesteld zodat in De Tippe meer goedkope koop- en huurwoningen kunnen worden ontwikkeld en gerealiseerd dan eerder gepland. Het gaat om 150 woningen in de betaalbare categorie. Dit kan onder andere door meer woningen op een kavel te plaatsen (verdichting) en door kleinere en andere soorten woningen te bouwen, zoals rug-aan-rugwoningen en beneden-boven woningen.

De woningcorporatie DeltaWonen start medio oktober met de bouw van 29 sociale huurwoningen en door de woningcorporatie SWZ worden nu 32 woningen gebouwd.

Meer info over het project op www.fijnwonenindetippe.nl

Meer informatie over De Tippe is te vinden op www.stadshagen.nl/detippe

Gerelateerde artikelen

Back to top button