Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Hennepdrogerij en hennepkwekerij aangetroffen

politielogo_smal

Zwolle – Dinsdag 27 mei werd in een woning aan de Palestrinalaan in Zwolle een hennepdrogerij aangetroffen. In een woning aan de Frobergerstraat werd een hennepkwekerij aangetroffen.

Hennepdrogerij Palestrinalaan

Naar aanleiding van onderzoek, werd dinsdagmiddag de woning aan de Palestrinalaan in Zwolle bezocht. In de woning bleek een hennepdrogerij te zijn gevestigd. Er werden acht plastic zakken met gedroogde hennep aangetroffen op de zolder van de woning. Er werden sporen van eerdere oogsten aangetroffen. De stroom werd illegaal afgetapt en er was sprake van een brandgevaarlijke situatie. In opdracht van de officier van Justitie werd de drogerij ontruimd. De bewoner werd aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Hennepkwekerij Frobergerstraat

In een woning aan de Frobergerstraat werd dinsdagmiddag een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. In totaal werden 302 hennepplanten en de benodigde apparatuur in beslag genomen. Er werden sporen aangetroffen van eerdere oogsten. De stroom werd illegaal afgetapt en er was sprake van een brandgevaarlijke situatie. In opdracht van de officier van Justitie werd de kwekerij ontruimd. Twee bewoners werden aangehouden. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button