Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Heerlijke zege PEC Zwolle in Kerkrade

Voor het eerst in dertig jaar vertrekt PEC Zwolle met een zege uit Kerkrade. Op bezoek bij Roda JC wint de ploeg van trainer Ron Jans met liefst 0-5. Daarmee komt een einde aan een reeks van vier wedstrijden zonder zege. ,,Onverwacht een grote zege, maar dat is ook weleens lekker”, glundert trainer Jans.

PEC Zwolle kende in Kerkrade een blikstemstart. Al binnen het kwartier stonden de Zwollenaren op een comfortabele 0-2 voorsprong. Bij de 0-1, na vier minuten, was het Bart van Hintum die op de linkerkant mee opkwam. Hij legde de bal panklaar voor Wouter Marinus, die de bal beheerst binnenschoot. Niet veel later was het Ryan Thomas die een penalty versierde. Hij zocht Roda-rechtsback Henk Dijkhuizen op, die Thomas neerlegde in het strafschopgebied. De Nieuw-Zeelander schoot de penalty beheerst in de linkerbovenhoek. Na die snelle voorsprong hield Zwolle de controle en had het zelfs kansen op meer. Zo werd een lob van Ryan Thomas net op de lijn gekeerd door Arjan Swinkels. Aan de andere kant redde Kevin Begois bekwaam op een inzet van Richmond Boakye. ,,We hebben rendement gehad en direct gescoord, dat helpt enorm”, vond Ouasim Bouy.

Direct na rust schoot PEC Zwolle opnieuw uit de startblokken. Verdediger Swinkels ging kinderlijk in de fout, waarna invaller Kingsley Ehizibue de bal panklaar legde op Thomas. Hij schoot zijn tweede van de avond binnen. Zwolle kon vervolgens gokken op de omschakeling, wegens de vele ruimte die Roda achterin weggaf. Uit een van die mogelijkheden schoot Lars Veldwijk, na een voorzet van opnieuw Van Hintum, de bal in het doel. In de slotminuut was het Stef Nijland die met een bekeken lob voor het slotakkoord zorgde. En zo beleefden de Zwolse fans die naar Kerkrade waren afgereisd een bijzonder fijne avond. ,,Dit was een heerlijke avond”, vond Bouy.

Volgende week zondag komt PEC Zwolle weer in actie. In het eigen IJsseldelta stadion wordt om 14.30 uur afgetrapt tegen koploper Ajax.

Roda JC – PEC Zwolle (0-2). 
Toeschouwers:  14.378
Scheidsrechter:  Makkelie
Gele kaarten:  Dijkhuizen, Griffiths (Roda JC)

Opstellingen: 
Roda JC: Van Leer, Dijkhuizen (46. Monteyne), Sankoh, Swinkels, Van Peppen, Griffiths (57. Van Son), Faik, Van Hyfte, Paulissen (46. Da Silva), Gyasi, Boakye

PEC Zwolle: Begois, Marcellis, Lam, Bouy, Van Hintum, Brama, Dekker (46. Ehizibue), Menig (76. Nijland), Marinus, Thomas (67. Hebling), Veldwijk

Scoreverloop: 
4. Marinus 0-1
14. Thomas (strafschop) 0-2
47. Thomas 0-3
60. Veldwijk 0-4
90+2. Nijland 0-5

 

 

 

 

 

Bron: PEC Zwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button