HockeyNieuws uit ZwolleSportVoorpagina

‘Heel Dames 1 van HC Zwolle bakt’

Zwolle – Dames 1 van Hockey Club Zwolle doet er alles aan om op een nog hoger niveau te kunnen spelen. Een pittige trainingsstage in het buitenland kan bijdragen om deze ambitie waar te maken.

“Het promoveren naar een hogere klasse is natuurlijk goed voor ons,” zegt speelster Yara Vis van Dames 1. “Het is ook goed voor de topsport in Zwolle.”

Om de trainingsstage te kunnen bekostigen zijn de dames de keuken in gegaan om taarten te bakken. Zaterdag was de eerste dag dat ze deze lekkernijen hebben verkocht. Op zaterdag 19 oktober, 16 november en 23 november staan de meiden weer de hele dag bij en in het clubgebouw van HC Zwolle met zelfgebakken taarten.

tekst gaat verder onder de foto

Iedereen is dan welkom om een stuk taart te kopen. Er kan dan gelijk kennis gemaakt worden met de hockeysport. Op zaterdagen worden er veel wedstrijden gespeeld. Het sportcomplex van HC Zwolle is te vinden aan de Luttekeweg 5. Mensen die een taart willen reserveren kunnen dit doen door een berichtje sturen op Instagram.

Instagram HCZ Dames 1

Dames 1 van HC Zwolle speelt in de overgangsklasse. Dit het derde niveau van hockey in Nederland. De twee hogere niveau’s zijn de promotieklasse en de hoofdklasse. De Zwolse dames staan momenteel op een gedeelde tweede plaats. Zondag spelen ze uit in Oegstgeest tegen LOHC.

Gerelateerde artikelen

Back to top button