Kunst & CultuurMuziekNieuws uit Zwolle

Hedon Productiehuis gaat door met cursus songwriting

Zwolle – Hedon Productiehuis gaat, na het succes van vorig jaar, door met een online cursus songwriting. Ook dit tweede seizoen is gratis voor iedereen te bekijken op YouTube. Elke twee weken verschijnt er een nieuwe aflevering met als ‘cursusleiders’ de Zwolse muzikanten Esther Groenenberg en Bertolf Lentink. Zij doen dit als leden van het Zwols Songwriters Gilde. Het blijft niet alleen bij de video’s, er zijn daarnaast ook verdiepende opdrachten beschikbaar. De video’s zijn te vinden via www.hedonproductiehuis.nl/songwritersgilde.

De eerste video die op donderdag 11 maart om 16:00 verschijnt is een songanalyse door Esther Groenenberg van het Billie Eilish nummer My Future. Verder kan je dit seizoen naast songanalyses en verdiepende opdrachten ook interviews met artiesten verwachten. Esther Groenenberg over het tweede seizoen:

“Er is zo oneindig veel informatie te geven over liedjes schrijven.” Esther Groenenberg, Zwols liedjesschrijver

“We kregen tijdens het vorige seizoen vragen binnen van songwriters, deze brachten ons op ideeën voor verdiepende onderwerpen. Ook hadden we zelf dingen waar we dieper in wilden duiken en meer over wilden uitleggen. Het eerste seizoen was een spontaan idee: laten we songs gaan analyseren en wat inspirerende opdrachten verzinnen.”

Wel zijn er dit keer een aantal dingen anders: ‘Sommige dingen komen overeen: zoals het feit dat we ook weer een aantal liedjes analyseren. Maar het grootste verschil is wel dat we in dit seizoen dieper op de materie ingaan. Zo heeft Bertolf een aflevering gemaakt over toonladders en trappen. Maar ook termen als Moll-dur komen voorbij. Nieuw element is ook dat er twee interviews over songwriting zijn opgenomen. Esther interviewt Bertolf en Tangarine om erachter te komen hoe zij te werk gaan als songwriters. Daarnaast sluiten de opdrachten nu exact aan bij het filmpje van die week, dit was in de vorige serie niet zo.’

Zwols Songwriters Gilde

Mano Scherpbier van Hedon Productiehuis over het initiatief van het Zwols Songwriters Gilde: “Met Hedon Productiehuis willen wij graag dat gevestigde muzikanten zoals Bertolf en Esther andere (jonge) muzikanten inspireren en enthousiasmeren. In de vorm van het Zwolse Songwriters Gilde hebben we een community waar singer-songwriters uit de regio Zwolle elkaar ontmoeten, elkaar beter maken en van elkaar leren. Het doel is dat we een hechtere groep muzikanten vormen en zij elkaar beter weten te vinden. Hierdoor kunnen muzikanten zich verder ontwikkelen en is er voor talent de ruimte om door te groeien.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button