Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Hedon Beurs dit jaar voor Tarragona en The Press And The Presidents

Poppodium Hedon heeft vandaag de tweede lichting bands bekend gemaakt die ze gaat ondersteunen middels haar Hedon Beurs. De Overijsselse bands Tarragona en The Press And The Presidents volgen hiermee Chayah en Paceshifters op. Middels deze beurs biedt het Zwolse poppodium een jaar lang ondersteuning aan artiesten die hierdoor net het laatste steuntje krijgen om zich verder te ontwikkelen. Met De Hedon Beurs wil Hedon bereiken dat het muziekklimaat in de regio gezond blijft en dat er weer nieuwe bands kunnen toestromen naar de subtop.

Hedon Beurs

Het gaat Hedon om bands die in eigen regio al aardig succesvol zijn, maar die net dat extra beetje steun nodig hebben om door te kunnen ontwikkelen. In overleg met de bands wordt een plan van aanpak geschreven waarin wordt gekeken naar de vraagstelling van de band. Waar denken zij de meeste hulp bij nodig te hebben? En wat denkt Hedon dat de band nodig heeft? Naar aanleiding van het plan van aanpak wordt een programma samengesteld waar de band mee aan de slag kan.

Hierbij kan gedacht worden aan begeleiding van het opnemen van muziek, masterclasses podiumpresentatie en podiumtechniek of bijvoorbeeld workshops marketing en promotie. Deelnemende bands krijgen een professionele begeleider toegewezen en een jaar lang gelegenheid om gratis gebruik te maken van de oefenruimtes en podiumtechniek van Hedon.

Tarragona

Tarragona is een hardrock / heavy metal band uit Zwolle. Vier jonge mannelijke talenten in de leeftijd van 18 tot 20 jaar die alles in zich hebben om het ver te schoppen. Invloeden van bands als Alter Bridge, Pantera, System Of A Down en Metallica zijn te herkennen, maar met hun eigen composities en zelfgeschreven teksten creëert de band een unieke sound. De band volgt de artiestenopleiding van het Deltion College en loopt momenteel stage in Hedon. Vrijdag 21 november presenteert Tarragonna haar debuut-EP.

The Press And The President

The Press and the President is een jonge driemansformatie en maakt electro poppunk met een attitude. Denk electrische gitaar, catchy synthesizers en superstrakke drums aangevuld met sterke teksten. Energiek, poppy, super enthousiast en lekker catchy is het eerste dat je te binnenschiet zodra de mannen een podium betreden. Vorig jaar brachten ze hun eerste EP uit en die werd direct goed ontvangen. Vrijdag 14 november is The Press and The President live te zien in Zwolle, dan staan ze in het voorprogramma van Only Seven Left in Hedon.

De Hedon Beurs wordt mede mogelijk gemaakt dankzij gelden verstrekt door de Provincie Overijssel.

The Press And The President
The Press And The President

Gerelateerde artikelen

Back to top button