BouwNieuws in beeldNieuws uit ZwolleVoorpagina

Havens van IJsselcentrale worden ook gesloopt

Zwolle – Niet alleen de IJsselcentrale zelf maar ook de havens van de centrale moeten gesloopt worden. Maandagochtend zijn hiervoor de werkzaamheden gestart. De ‘baaien’ / Ijssel-inhammen blijven gewoon bestaan.

Foto: ©Peter Denekamp

Damwanden en uitstroomplaat

In de uitlaathaven aan de noordzijde worden de damwanden en de betonnen ‘uitstroomplaat’ verwijderd. Het verwijderen van de damwanden zal zo’n twee weken duren. Voor het verwijderen van de ‘uitstroomplaat’ komen daar nog 4 weken bij.

Kraan met trilblok

De damwanden worden door een kraan met een trilblok losgetrokken en de ‘uitstroomplaat’ wordt in delen gebroken en uitgegraven. Eigenaar Engie laat weten dat de uitvoering van de werkzaamheden plaats vindt op werkdagen tussen 07:00u en 17:00u.

“Bij beide activiteiten zijn het geluid en mogelijk ook de trilling waarneembaar in de omgeving. Dit kan als vervelend ervaren worden, maar vanwege de te gebruiken werkmethodes is dit helaas niet helemaal te voorkomen.”, aldus Energiemaatschappij Engie.

Foto: ©Peter Denekamp
Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button