BouwNieuws uit ZwolleVoorpagina

27 nieuwe appartementen op Lankhorstlocatie Kamperpoort

Zwolle – Het college van B en W maakt met een bestemmingsplanwijziging voor de ‘Lankhorstlocatie’ de weg vrij voor de bouw van een appartementencomplex van 27 appartementen voor één- en tweeverdieners. De nieuwbouw voorziet in de behoefte aan stedelijk wonen met de binnenstad binnen handbereik.

De Lankhorstlocatie, op de hoek van de Lijnbaan en de Fenixhof, ligt sinds 2009 braak. Tot die tijd stond daar het Lankhorstgebouw, het kantoor van de voormalige Fenix zeepfabriek. Het gebouw was vernoemd naar zijn Zwolse architect.

Vernieuwing Kamperpoort

Herontwikkeling van de Lankhorstlocatie past goed in de vernieuwing van de Kamperpoort, die is ingezet in 2004. De nieuwbouw draagt bij aan een stedelijke gevelwand richting binnenstad en komt als woongebied in directe verbinding met de Hoogstraat en het Katwolderplein.

Bijzonder gebouw

In het geldende bestemmingsplan Kamperpoort was ‘wonen’ op deze locatie niet toegestaan. Evenmin mocht er hoger dan 8 m worden gebouwd, terwijl het appartementencomplex van vijf bouwlagen 15 m hoog wordt. De rooilijn van het gebouw wordt iets van de weg gelegd, waardoor het gebouw in het groen komt te staan. Door deze positionering en door de architectuur, keert op de locatie een bijzonder gebouw terug.

Overzicht bouwplannen Kamperpoort

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Lees ook

Bekijk ook
Close
Back to top button