BouwNieuws uit ZwolleVoorpagina

Hard(lopen) over de busbrug kan eenmalig op 9 februari; een unieke kans!

Inschrijving start binnenkort

Zwolle – Langzaam maar zeker nadert het einde van de bouw van de busbrug en het nieuwe busstation aan de zuidzijde van het station van Zwolle. Vanaf zondag 17 februari 2019 nemen de stad- en streekbussen de busbrug en het nieuwe busstation in gebruik. Een datum die zeker niet in de agenda mag ontbreken is zaterdag 9 februari 2019. Dit is namelijk de eerste en tegelijkertijd de laatste dag dat Zwollenaren voet kunnen zetten op de busbrug en ongehinderd rond kunnen lopen op het busstation, voordat de bussen deze in gebruik nemen. Een uniek moment!

Op deze dag worden leuke activiteiten op en rondom de busbrug georganiseerd voor jong en oud.

Foto’s © Peter Denekamp – uitzicht naar busbrug toe.

Hardloopevenement op de busbrug

’s Ochtends kun je deelnemen aan de busbrugloop: een uniek recreatief hardloopevent. Voor kinderen t/m 12 jaar is er een route van circa 2 km. De start van de kinderloop is om 10.00 uur. Iedereen die ouder dan 12 jaar is, kan een of twee rondjes van circa 4 km over onder andere de busbrug en het nieuwe busstation hardlopen. De start hiervan is om 10.30 uur. Let wel: de busbrug en het busstation zijn deze ochtend alleen toegankelijk voor deelnemers aan de busbrugloop. Vanaf 13.00 uur is het terrein open voor het overige publiek.

Info over inschrijven voor de busbrugloop volgt binnenkort.

Historische bussen

Vanaf 13.00 tot 17.00 uur kun je vrij over de busbrug en het nieuwe busstation lopen en genieten van bussen in verschillende soorten, maten, kleuren, vormen en jaartallen. Bijvoorbeeld deze Saurer 4 uit 1950, GVA 22 uit 1968, Nefkens 55 uit 1979 en VAD 3931 uit 1988.

Elke bus is een bezienswaardigheid, maar sommige bussen zijn extra bijzonder omdat er deze middag singer-songwriters, theatermakers en verhalenvertellers in optreden. Krijg je het koud? Dan warm je je lekker op in de grote tent of aan de lekkernij die je bij foodtrucks kunt kopen.

Muziek

Overdag kun je op en rond het festivalterrein genieten van muziekoptredens, maar van 17.00 tot 20.00 uur wordt het echt een muzikaal feest! Of je nu houdt van bekende liedjes in een nieuw jasje, Hollandse meezingers, rapmuziek, Nederlandse funk, hiphop of pop of liever zelf je eigen karaokelied uitzoekt: kom, zing en swing mee!

 

Foto’s: © Peter Denekamp – busoverkapping

Toegang terrein

Vanuit de reizigerstunnel kom je met de trap of lift op het nieuwe busstation en op de busbrug. Het advies is om wandelend of op de fiets naar het station te komen. Je fiets parkeer je het meest gemakkelijk aan de Hanzelandzijde. Kom je toch met de auto? Dan kun je die tegen betaling parkeren in een van de parkeergarages aan de Hanzelaan.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button