Eten & DrinkenNieuws uit Zwolle

Hans Offringa benoemd tot ‘Lifetime Ambassador’ van het Spirit of Speyside Festival

Zwolle – In het Schotse Craigellachie is Hans Offringa tijdens het Spirit of Speyside Festival wederom met een titel onderscheiden. Waar de Nederlandse whiskyexpert en internationaal gerenommeerde whiskyschrijver in 2017 nog de titel International Ambassador of the Year in ontvangst mocht nemen, heeft de Chairman van de Board of Directors hem dit jaar tijdens de negentiende editie van het festival tot ‘Lifetime Ambassador’ benoemd.

Offringa heeft zich al vanaf het begin voor dit festival ingezet en is van 2000 tot nu toe bij alle edities aanwezig geweest. De onderscheiding van Lifetime Ambassador is niet de eerste titel op zijn palmares; zo werd Offringa in april 2016 geïnaugureerd als Keeper of the Quaich als onderscheiding voor zijn decennialange inzet en werk voor de Schotse whiskyindustrie.

Lifetime International Ambassador of the Spirit of Speyside Whisky Festival en Keeper of the Quaich zijn slechts een bescheiden greep uit het aantal onderscheidingen dat de Zwolse whiskyschrijver in zijn leven heeft mogen ontvangen; in eerdere jaren benoemde de gouverneur van Kentucky hem tot Kentucky Colonel voor zijn boek Bourbon & Blues.

Ook de volgende benoemingen vallen Offringa ten beurt:

– Honorary Scotsman
– International Ambassador of the Scotch Malt Whisky Society
– Honorary member of the Caledonian Whisky Society of Charleston, SC
– Honorary member of the St. David’s Society of Charleston, SC
– Honorary member of the Rhode Island Single Malt Society
– Tennessee Squire
– Holland Press Award 2016 for ‘Best Off the Beaten Track’ article about the Netherlands
– European Contributing Editor of Whisky Magazine
– Order of the Quaich
– Beschermheer van het Whisky Festival Noord Nederland

Gerelateerde artikelen

Back to top button