HandbalNieuws uit ZwolleSport

Handbalsters Travelbags/HV Zwolle sloten zinderende thriller tegen W.H.C. positief af in laatste seconden

Zwolle – Zondag 14 oktober heeft HV Zwolle Dames 1 een spannende wedstrijd gespeeld tegen W.H.C. Dames 1. In het begin moest de dekking van de dames van Zwolle op gang komen. Maar door uitstekend keeperswerk van Taylor Onderberg wisten de dames van W.H.C. maar moeilijk te scoren. De dames van Zwolle hadden in het begin moeite met de dekking van W.H.C, die goed stond. Dit resulteerde dat beide teams weinig scoorde. Deze gelijk opgaande partij werd uiteindelijk afgesloten met een winst voor Zwolle (21-20).

Met 14 minuten op de klok stond de stand gelijk op 4-4. Met nog 10 minuten te gaan in de eerste helft, begon de dekking van Zwolle als een blok te staan. Alleen in de aanval kon er door de dames van Zwolle niet gemakkelijk gescoord worden. Daardoor ging de wedstrijd de rust in met een stand van 10-9 voor Zwolle.

Zenuwslopende wedstrijd

Met een voorsprong van 1 doelpunt gingen de dames van Zwolle de tweede helft in van de zenuwslopende wedstrijd. Zwolle begon de tweede helft met een sterke dekking, maar W.H.C. wist al snel de 10-10 te maken. Hier wisten de dames van Zwolle snel op te reageren, en maakte 3 doelpunten achter elkaar. Met als gevolg dat de dames van W.H.C hetzelfde idee hadden, kwam het weer op gelijkspel. Hierna volgde een serie van doelpunten van beide ploegen, die elke keer na elkaar wisten te scoren. De Zwolse ploeg was zich er bewust van dat de slotfase van de wedstrijd zeer spannend ging worden.

Met nog 1 minuut op de klok en Zwolle met 20-19 voor, door een belangrijk goal van linker hoekspeelster Michelle Mennink, dachten de dames de winst al in handen te hebben. Toch wist W.H.C nog in de laatste 40 seconden een gelijkmaker te scoren, maar hier namen de dames van Zwolle geen genoegen mee. Met een snelle middenuit en tegenaanval, wisten de Zwolse dames in de laatste cruciale seconden van de wedstrijd het beslissende doelpunt te maken, die uit de handen kwam van Marleen Kim. De Zwolse dames hebben gevochten en gestreden als team, wat verdiend beloond werd met de 2 punten.

Bedankt!

De dames willen graag iedereen bedanken voor alle support! Aanstaand weekend is Dames 1 vrij, en de eerst volgende wedstrijd zal gespeeld worden op zaterdagavond 27 oktober, om 21:00 uur tegen Bentelo DS2.