HandbalNieuws uit ZwolleSport

Handballers Travelbags/HV Zwolle kwamen net tekort tegen Erica

Zwolle – De heren van Travelbags/HV Zwolle mochten dit keer naar het plaatsje Dieren. Het was op voorhand een lastige tegenstander, wetende dat Luuk Broers en Lesley Rigter er niet bij zouden zijn.

Maar de heren van HV Zwolle kwamen redelijk uit de startblokken na de opdracht, die ze van coach Arjan Leusink mee hadden gekregen. Erwin van der Meij opende de score in de eerste twee aanvallen. De ploeg uit Dieren antwoordde gelijk met twee tegendoelpunten.

Na de 3-3 stand werden de heren van HV Zwolle wat slordiger, en kon de ploeg uit Dieren uitlopen naar een 7-3, met goede lange aanvallen wisten de heren puntje voor puntje terug te komen, het kostte veel kracht en energie. Dit was te merken aan het slordige spel. De break-out, wat normaal een sterk wapen is van de heren, liep niet. Uiteindelijk gingen de heren van HV Zwolle met 12-11 achterstand de rust in.

De tweede helft begon, HV Zwolle kwam sterk uit de startblokken en sterk spelende Mohammad Al Krad kwam goed los de tweede helft. Ook nieuw lid Maarten Brom begon zijn draai te vinden en passeerde zijn tegenstander een paar goed. Maar dat mocht niet baten. HV Zwolle hield het bij tot 19-18. Daarna waren het weer de slordigheden die de heren de das om deden.

De tegenstander profiteerde hier goed van en liep met nog maar 3 minuten op de klok uit naar een 21-18. De tijdstraffen, die de tegenstander kreeg door het soms wat harde spel, konden de heren van HV Zwolle geen voordeel uit halen. De scheidsrechter blies voor het einde van de wedstrijd af met een 24-21 stand op het scorebord voor Erica ’76 uit Dieren.