Nieuws uit ZwolleSportZaalvoetbal

WRZV Zwolle verslaat koploper HHC Hardenberg

Zwolle – De zaalvoetballers van WRZV Zwolle moesten aantreden in Hardenberg tegen hoofdklasser en medekoploper HHC. In de nieuwe sporthal ‘De Slag’ kregen de Zwollenaren in de eerste minuten de beste kansen, maar was het HHC die via een vrije trap de score wist te openen.

WRZV bleef druk zetten, maar zag na balverlies en een snelle counter de Hardenbergers verder uitlopen (0-2). In de 20e minuut maakte Mo Pour Ali Asli de aansluitingstreffer door verwoestend uit te halen (1-2). Twee minuten later lag de bal alweer achter de HHC doelman. Het was topscorer Willem Bel die de stand gelijk trok (2-2). Toch gingen de Zwollenaren na slecht verdedigen met een 2-3 achterstand de rust in.

De tweede helft moest WRZV Zwolle met een man minder starten. Jabir Mazouz had commentaar op de leiding en mocht met geel twee minuten op het strafbankje plaatsnemen. Op een slimme maar meer een geweldige wijze wisten de spelers IJzerman, Pour Ali Asli, Bel en een uitstekend keepende Ronald Hoogezand de enorme druk te weerstaan. Er werd een muur getrokken die de Hardenbergers niet wisten te doorbreken. Dit gaf de ploeg zoveel vertrouwen en ook Mazouz mocht terugkeren. Hij maakte zijn fout meer dan goed. Hij wist eigenhandig de wedstrijd te draaien door in slechts tien minuten tijd een loepzuivere hattrick te fabriceren. (3-5).

Met nog 14 minuten op de klok was de zege nog ver weg en braken er spannende momenten aan. HHC verving de keeper voor een extra speler, waardoor de druk voor de moegestreden Zwollenaren alleen maar verder toenam. Vlak voor tijd maakte HHC dan ook de aansluitingstreffer (4-5).

De slotfase was bloedstollend en beide teams kregen volop kansen. Gelukkig kon WRZV op de uitstekend keepende Hoogezand vertrouwen en was de tweede zege van het seizoen een feit.

De volgende wedstrijd van de WRZV staat gepland op woensdag 25 oktober in de eigen WRZV. Er wordt gepeeld tegen FC Almelo. Aanvang wedstrijd is 20.30 uur.