HandbalNieuws uit ZwolleSport

Handbalheren Travelbags/HV Zwolle winnen zwaarbevochten duel tegen HV Havana

Zwolle – De eerste competitiewedstrijd in het nieuwe jaar werd weliswaar gewonnen door de Zwolse handbalheren, maar dat ging niet van het leien dakje. Met een eindstand van 19-21 werd wel aangetoond dat het niet veel gescheeld had of de heren hadden de punten bij Havana in Lent/Nijmegen laten liggen.

Tegen de weersverwachtingen in leken de wegen best goed begaanbaar op zaterdagavond. De heren vertrokken eerder dan normaal om voorzichtig richting Nijmegen af te reizen. Heelhuids aangekomen konden de heren zich volledig, in alle tijd, concentreren op de aankomende wedstrijd.

Met aanvang van de wedstrijd leek er nog niet zoveel aan de hand. De heren begonnen het duel zoals ze dat normaal ook deden. Met snelheid en gedrevenheid openden ze dan ook de eerste aanvallen en zo kon een voorsprong een tijdje vastgehouden worden. Op een gegeven moment gaven de Zwolse heren een voorsprong van negen punten uit handen en lieten ze de tegenstander steeds meer terugkomen. De ruststand werd 9-12.

Maar de kerstreces leken de de Zwollenaren geen goed te hebben gedaan, zelfs na de rust werd de draad niet geheel opgepakt. De wens om op snelheid in de aanval te spelen was niet continu volgehouden. Ook de afronding in de aanvallen werden niet elke keer gehonoreerd. Hierdoor kon de voorsprong niet vergroot worden.

De tegenstander werd in de Zwolse verdediging harder en eerder aangepakt, om zo de gepoogde aansluittreffers te beperken. De zes-nul verdediging werd afgewisseld met een compacte vijf-één verdediging om zo het effect van de slimme aanvallen van Havana teniet te maken. De lange schutters konden zo af en toe tijdig weerhouden worden op afstand te schieten of de snelle (steek)balletjes naar de cirkelloper of hoekspelers konden ook geneutraliseerd worden.

Al met al mochten de heren van geluk spreken dat de schade beperkt bleef en de eindstand op 19-21 bleef staan. Dit verlies aan focus kon net zo goed de winst hebben gekost; een goed leermoment voor de Zwolse ploeg. Wellicht was de oliebol inname toch iets meer dan goed is.

Aankomende weekend hebben de heren vrij en mogen de week daarop op zaterdag 21 januari 2017 aantreden tegen The Flyers HS2 in Wijchen. De wedstrijd vangt aan om 18:05 uur in het Arcus Sportcentrum.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button