HandbalNieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Handbalheren SV Zwolle gigantisch onderuit in thuisduel tegen Quintus HS1

In het thuisduel tegen de Gelderse Hengeloërs lieten de Zwolse heren zien dat de malaise nog steeds aanhoudt. Ditmaal kon het inspiratieloze team niet winnen van Quintus. Wederom was het een gevecht tegen zichzelf en was er een passende nederlaag als gevolg. De gasten namen twee punten mee naar huis door met 11-22 te winnen.

Na de verloren wedstrijd van afgelopen week wilden de heren van SV Zwolle er weer met de schouders onder om de strijd weer aan te gaan. Ondanks dat Luuk Broers de opening maakte, start het team toch te rustig aan. Beide teams waren in deze fase van de wedstrijd nog erg gewaagd aan elkaar.

Echter konden de bezoekers stukje bij beetje een voorsprong op te bouwen. Doordat de Zwollenaren het net niet konden vinden, maar de tegenstander wel, was het niet moeilijk om langzaam uit te lopen. Tegen het eind van de eerste helft, leek het of de thuisploeg de zeer goed verdedigende Quintus met geen middel kon passeren. Zwolle was niet inventief genoeg om ruimte te maken en tot score komen. Hierdoor bleef de impasse aan de Zwolse kant. Ruststand was 5-12.

De heren kregen tijdens de rust in de kleedkamer te horen dat de passiviteit er uit moest en de actie zelf opzoeken. De vuur en passie moest er in komen, zodat het spel dynamischer en levendiger werd. Helaas was de opleving van korte duur, want de slordigheid en tekort aan creativiteit sloop weer in het team.

De heren van SV Zwolle slaagden er in nog een aantal malen de strakke verdediging te doordringen. Dat bleek niet genoeg, want de Hengelose mannen bestraffen de Zwolse doelpunten direct met supersnelle tegenaanvallen. De doelman kon zijn snelle hoekspeler feilloos vinden met de perfect aangespeelde lange ballen. Deze precieze ballen overrompelden de verdediging en lieten hun keeper aan zijn lot.

In de slotfase konden de Zwolse mannen nog een kleine inhaalslag maken en mochten nog een aantal malen scoren. Helaas was het veel te laat voor de te matig spelende Zwolse formatie. Met een eindstand van 11-22 is het een juiste weerspiegeling van de onderlinge verhouding van deze wedstrijd.

Doelpuntmakers:
Luuk Broers 3
Bart Kroeze 2
Rens Ruiter 2
Robert ter Stege 2
Mark Brijan 1
Rik Talens 1

Gerelateerde artikelen

Back to top button