HandbalNieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Zwolse handbaldames boeken furieuze overwinning op koploper Overwetering

Zondag 14-12-2014 stond de wedstrijd tegen de koploper Overwetering op het programma. Overwetering was tot nu toe nog ongeslagen. Dus de dames waren gebrand om te winnen. Vorig seizoen was dit ook al eens gelukt., dus waarom vandaag niet weer.

De dames van Zwolle waren eigenlijk best wel zenuwachtig voor de wedstrijd. Dit was ook wel te merken aan het begin van de wedstrijd. De dames verloren soms knullig de bal, gelukkig gold dit ook voor Overwetering.

We kregen gelijk al een penalty tegen. Dit was voor de dames van Zwolle een teken om de zaken goed op orde te hebben en te gaan handballen. Onder aanvoering van Kelly van der Giessen en Nienke Reumer gingen de dames ballen en namen een voorsprong van 6-2.

Door het snelle spel van de dames van Zwolle kwamen er veel gaten in de dekking van Overwetering. De dekking van de dames van Zwolle stond ook heel goed. Rust stand 13-9 in het voordeel van Zwolle.

In de rust hadden de dames afgesproken dat ze de lijn door zouden zetten en niet een herhaling van de wedstrijd bij SDOL wilde. Gelukkig gebeurde dit niet en gingen de dames door, zoals er in de 1e helft ook gespeeld werd. Door wederom snel spel met mooie aanvallen en mooie break-outs namen de dames een voorsprong van 20-11. Alles lukte vandaag bij de dames van Zwolle. De cirkel werd goed vrij gespeeld, de ballen in de break-out kwamen aan en er werd goed uit gescoord. Dit ging in andere wedstrijden nog wel eens mis.

De dames van Zwolle hadden vleugels en vlogen over het veld. De ene naar de andere mooie aanval was het resultaat.

Overwetering twitterde: “Overwetering verliest verdiend van SV Zwolle met 30-18. Zeer matige wedstrijd tegen een gedreven Zwolle.”