HandbalNieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Handbaldames SV Zwolle kwamen sterk terug tegen Kwiek, maar misten kansen 

Afgelopen zondag stond voor SV Zwolle Handbal Dames 1 de thuiswedstrijd tegen Kwiek Dames 3 op het programma. De uitwedstrijd werd nipt verloren, dus de dames van Zwolle konden vandaag zeker punten pakken.

De dames van Zwolle begonnen aan de wedstrijd. Door een aantal goede combinaties van de dames Kwiek en een slordige dekking van Zwolle kwamen de dames van Zwolle op een achterstand van 0-6. Door deze grote afstand, werd bij de dames van Zwolle de knop omgezet, waardoor de stand op 4-6 kwam te staan. Aan beide kanten werd er over en weer gescoord, de dekking was weer op orde. Ook door een aantal goede reddingen van Taylor Onderberg stond de stand bij rust op 9-13.

In de rust werden de dames van Zwolle opgepept, waardoor ze met volle moed aan de tweede helft van de wedstrijd begonnen. De wedstrijd was namelijk nog lang niet uitgespeeld. Direct na de rust kwam Kwiek tot scoren, maar door een penalty van Nienke Reumer & een mooi gelopen break-out van Valasia Englezos, wisten de dames van Zwolle ook tot scoren te komen. Helaas konden de dames dit niet vasthouden, er werden te veel kansen gemist, daar waar Kwiek wel tot scoren wist te komen. Hierdoor kon Kwiek steeds wat verder uitlopen.

Het laatste doelpunt aan de kant van Zwolle werd gemaakt door de debuterende B1 speelster Finn Teters, die na een door de keeper gestopt schot alert reageerde en de bal knap ik het doel wist te gooien.

Eindstand 15-28

De volgende wedstrijd spelen de dames van SV Zwolle op zaterdagavond 28 maart om 19:00 uur in Olst tegen Overwetering.

Gerelateerde artikelen

Back to top button