Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieProvinciale Staten verkiezingen 2015Voorpagina

Nieuwe Statenleden worden donderdag geïnstalleerd – Provinciehuis Zwolle

De nieuw gekozen Provinciale Statenleden van Overijssel debatteren op donderdag 26 maart over de betekenis van de verkiezingsuitslag. Tijdens het debat spreken zij over de gevolgen van de uitslag voor de komende bestuursperiode, de onderwerpen die daarin prioriteit moeten krijgen en de door hen gewenste coalities. Door middel van moties kunnen de partijen daarover hun voorkeur aangeven.

Eén dag eerder, op woensdag 25 maart, nemen de huidige Provinciale Statenleden afscheid. De nieuwe Statenleden worden voorafgaand aan het debat op 26 maart geïnstalleerd. Zij leggen dan de eed of de belofte af.

Agenda 25 en 26 maart

Afscheidsvergadering: woensdag 25 maart 14.00 uur
Na afloop van de vergadering is er een afscheidsreceptie, waar men de afscheidnemende Statenleden de hand kan drukken.

Installatievergadering: donderdag 26 maart 13.30 uur
Na afloop van de vergadering is er een feestelijke receptie, waar men de nieuwe leden van Provinciale Staten kan feliciteren.

Debat over betekenis verkiezingsuitslag: donderdag 26 maart 14.30 – 18.00 uur

Vergaderingen zijn openbaar

De vergaderingen en het debat zijn openbaar. Inwoners zijn van harte welkom hierbij aanwezig te zijn of alles live te volgen via http://overijssel.notubiz.nl/. Daar zijn ook de agenda’s van de vergaderingen te vinden. De bijeenkomsten vinden plaats in de Statenzaal van het Provinciehuis in Zwolle (Luttenbergstraat 2).

Gerelateerde artikelen

Back to top button