MuziekVoorpagina

De Grote Karaoke Show mikt op de grote festivals

Zwolle – De Zwolse band, de Grote Karaoke Show, gaat een samenwerking aan met het team dat verantwoordelijk is voor het succes van o.a. ‘The Dirty Daddies’. Vanaf deze week zal Wilfried Damman met zijn team zich gaan ontfermen over deze Zwolse feestmachine. Samen gaan ze de show naar grote podia en festivals proberen te brengen brengen. ‘Na meerdere tips van vakcollega’s uit verschillende hoeken werd het nu tijd om deze Zwolse parel op te vissen en een deal aan te bieden’, aldus Wilfried Damman.

De Grote Karaoke Show speelde het afgelopen jaar een aantal grote shows in Zwolle: in hun thuisbasis Hedon speelden ze een clubshow en op een uitverkocht Oud en Nieuw feest, maar ook op Het Bruisconcert, het Stadsfestival en in het PEC stadion waren ze te zien. Vorige week maandag waren de mannen van De Grote Karaoke Show ook artistiek verantwoordelijk voor het Carnavalsconcert ‘De Vrienden van Sassendonk live’ in theater de Spiegel. De zes Zwolse mannen leerden elkaar kennen tijdens hun studie op ArtEZ Conservatorium en Theater. Het idee voor dit concept ontstond twee jaar geleden toen de coverband That’s What She Said en presentator Boudewijn Koops werden gevraagd door Buro Ruis om een interactieve show neer te zetten tijdens De Bruisweek waarin de student centraal stond. Zo ontstond het idee voor een interactieve live show waarin het publiek aan de microfoon staat en de kandidaat wordt bijgestaan door de band, de presentator en een gastvrouw. Van een idee in 2016 groeide het concept in twee jaar uit tot een volwaardige act voor op de grote podia en festivals.

‘De Grote Karaoke show is een live act waar de energie en de muzikaliteit van af spat. Het belangrijkste ingrediënt voor onze show is de interactie met het publiek’, aldus Boudewijn Koops.

De samenwerking wordt aangegaan met Stichting Fastlane waar Wilfried Damman verantwoordelijk is voor de boekingen. Wilfried is o.a. manager van artiesten als Blaudzun en Mister and Mississipi en is medeverantwoordelijk voor het succes van The Dirty Daddies, the Daredevils en de band The Overslept (vorige weekend nog in Hedon), Wilfried Damman bracht The Dirty Daddies naar alle grote podia, festivals en zelfs naar de AFAS Live.

Met deze samenwerking wil de band zich gaan richten op de grotere podia en festivals door het hele land. Zo werd in week 1 al een optreden bevestigd op Plein 44 tijdens de Nijmeegse Vierdaagse en op festival 7thSunday als afsluiter. De Grote Karaoke Show bestaat uit Boudewijn Koops, Rick Nijhof, Robbert van Uum, Lars de Vreugd, Joost Niekus, Lieke Radstaak, Roos Niemeijer en Robin Brinkman.

Gerelateerde artikelen

Back to top button