VoorpaginaWeer

Video – Bijzondere februari kou in aantocht!

Groot hogedrukgebied op Scandinavië transporteert portie kou naar Nederland.

Zwolle- Met de naderende voorjaarsvakantie denken de meeste mensen het begin van een wat zachtere fase. Het staartje van de winter gaat echter de koudste winterperiode van deze winter worden. Het gaat flink vriezen.

Tot het weekend moeten we het vooral doen met koude nachten. Er staat nog niet al teveel wind en door afkoeling koelt het elke nacht steeds af naar -3 tot -6 graden. Overdag loopt het kwik, zeker met wat zon, weer op naar 5 graden. Slecht voor het ijs. Zeker in deze tijd van het jaar met een sterke zon.

Ondanks dat de zon steeds sterker wordt wordt de bovenlucht vanaf het weekend op grotere hoogte ijzig koud. Hierdoor komt de temperatuur van zondag tot en met woensdag in Zwolle nauwelijks meer boven nul uit. Zeker op maandag en dinsdag kan het weleens de hele dag blijven vriezen. Met in de nachten flinke matige vorst, rond de -7 of -8 graden, kan het ijs zich in deze periode snel ontwikkelen en hebben we zeker op de wat kleinere sloten en wellicht de ondergelopen uiterwaarden bij de IJssel schaatsijs.

Schaatsijs is in deze periode bijna uitzonderlijk laat te noemen. Toch is het goed mogelijk door de extreem koude bovenlucht en een Scandinavisch hogedrukgebied die zich al sinds maart 2013 niet meer zo sterk heeft getoond op de weerkaarten.

Nog wat extra informatie is hier te vinden: http://www.art-of-thunders.nl/uitgelicht/

Opgesteld door Jelle Muller

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Art of Thunders

Weerman RTV Focus Zwolle

Lees ook

Back to top button