EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Grote Britse retailgroep wil failliete Perry Sport en Aktiesport overnemen

Zwolle – Het Britse kledingbedrijf JD Sports Fashion wil de winkels van Perry Sport en Aktiesport overnemen. De bedrijven hebben daar toestemming voor gevraagd bij toezichthouder ACM. Het gaat om 58 vestigingen van Perry Sport, 131 winkels van Aktiesport en 2 webwinkels. In Zwolle zit een Perry Sport op het Eiland en zijn er twee Aktieport winkels in de Diezerstraat en Stadshagen. In de Scapino zit een Shop in shop concept van de Aktiesport. De rechtbank heeft Perry Sport en Aktiesport samen met moedervennootschap Unlimited Sports Group (USG) op 23 februari failliet verklaard.

Autoriteit Consument en Markt moet deal goedkeuren

Of de overname ook door gaat is afhankelijk van de Autoriteit Consument en Markt. Zij moet binnen vier weken beoordelen of er na de overname nog voldoende concurrentie overblijft op de Nederlandse sport- en outdoorkleding markt.

800 winkels in Europa

JD Sports Fashion is een Brits bedrijf in sport- en outdoorkleding. Ze hebben meer dan 800 winkels verspreid over heel Europa. Binnen de groep worden 16 verschillende winkelformules op het gebied van sportkleding exploiteert en 3 formules voor outdoor. In Nederland zijn dat JD Sports en Size?.

Het concern maakt binnen haar distributiekanalen gebruik van de laatste online- en instore technologie en zet daarmee naar eigen zeggen een internationaal platform neer voor toekomstige groei.

‘Eén deal. Dit is in het belang van de werkgelegenheid en van alle andere betrokkenen.’

Volgens de curator, mr. Toni van Hees (Stibbe) had het de voorkeur om zoveel mogelijk winkels (Perry Sport én Aktiesport tezamen) in één deal te verkopen. ‘Dit is in het belang van de werkgelegenheid en van alle andere betrokkenen.’ Hij bevestigt dat JD Sports Fashion als enige is overgebleven van in totaal 9 belangstellenden, die overbleven na de eerste selectie. Bij het begin van het verkoopproces waren er 20 belangstellenden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button