EconomieNieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Toename WW-uitkeringen Regio Zwolle door faillissementen

Zwolle – De faillissementen van V&D en andere winkelketens missen hun uitwerking op de arbeidsmarkt niet. In februari namen de WW-uitkeringen in de Regio Zwolle opnieuw toe. Een deel van deze toename kwam uit het grootwinkelbedrijf. Ook nam in de winterperiode de WW toe in de bouw en uitzendsector.

475 nieuwe  WW uitkeringen in februari

Eind februari 2016 telde Regio Zwolle 16.145 WW-uitkeringen. Dat is 6,1% van de beroepsbevolking. Het aantal WW-uitkeringen in Regio Zwolle steeg in februari met 3,0%. Dat is een stijging van 475 uitkeringen. Ten opzichte van vorig jaar verstrekte UWV in Regio Zwolle 6,4% (967) meer WW-uitkeringen.

V&D

Met het faillissement van V&D en het mislukken van de doorstart in februari verloren veel mensen hun baan. Ook andere winkelketens sloten de afgelopen maanden hun deuren. De ontslagen in de detailhandel missen hun uitwerking op de arbeidsmarkt niet. In februari kwamen er in Regio Zwolle 116 nieuwe WW-uitkeringen bij vanuit het grootwinkelbedrijf. Hierdoor nam het totaal aantal WW-uitkeringen in het grootwinkelbedrijf toe met 37%.

Bouw

Ook het seizoen had invloed op de hoogte van de WW. Door de winterperiode is er in de bouw minder bedrijvigheid. Daarnaast heeft de Wet Werk en Zekerheid een structureel verhogend effect op het aantal WW-uitkeringen. Vanuit het onderwijs daalden de WW-uitkeringen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button