Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

GroenLinks vindt komst KFC en Burgerking langs A28 Zwolle ongewenst

Zwolle – De Groen Links fractie in Zwolle vindt de komst van een Foodcourt op de Vrolijkheid ongewenst voor de stad Zwolle. Dit sprak Remko de Paus van Groen Links maandagavond uit tijdens de gemeenteraadsvergadering.

Volgens jaar wil een vastgoedontwikkelaar, op de plaats waar nu nog café De Vrolijkheid staat, een Foodcourt bouwen met onder andere de Kentucky Fried Chicken en de Burgerking. Een attentiemast langs de A28 moet automobilisten op deze fastfoodketens wijzen.

Remko de Paus van Groen Links is echter in het geheel niet blij met het fastfoodplein. Tijde s de raadsvergadering stelt hij: ‘De komst van een Foodcourt past niet bij de visie die Groen Links heeft op gezond en duurzaam voedsel. Het is in onze ogen een weinig smaakvolle toevoeging aan Zwolle, als voormalige Hoofdstad van de Smaak. Zeker wanneer we hier als visitekaartje voor de stad een grote attentiemast aan toevoegen. We vragen ons af of we serieus willen dat de logo’s van alle Fastfoodketens het eerste is wat mensen vanaf de A28 van onze stad zien.’

Zwolle wil zich profileren als stad met goede jeugdzorg voor jongeren. ‘Door dit Foodcourt in de armen te sluiten faciliteert Zwolle voor haar jongeren juist een omgeving waar de keuze voor te veel, te vet en te zout eten te gemakkelijk gemaakt wordt’, aldus de Paus.

Zwolle wil de vergunning en het bestemmingsplan snel voor elkaar hebben zodat de Foodcourt volgens jaar haar deuren kan openen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button