Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Groene Prijs 2019 uitgereikt aan docent Zone.college

Zwolle – De jury van de Groene Prijs 2019 heeft unaniem besloten om Henk Veurink, docent economie aan het Zone.college, voorheen de Groene Welle, de jaarlijkse prijs toe te kennen. Dit vanwege zijn enthousiaste inzet om leerlingen via zijn lessen in aanraking te brengen met het begrip duurzaamheid. Hij vervult daarmee bovendien een voorbeeldfunctie in de onderwijswereld. De Groene Prijs is woensdag 6 maart uitgereikt door GroenLinks raadslid Eildert Noorda.

tekst gaat verder onder de foto

Foto’s © Sander van Hooren

De jeugd heeft de toekomst; de bevlogenheid van Henk Veurink zorgt ervoor dat zijn leerlingen later ook de kennis hebben duurzame keuzes te maken tijdens hun werk in het groen. Leerlingen noemen meneer Veurink een heel enthousiaste, behulpzame docent, die de dingen voor de leerlingen regelt als het nodig is.

Mark Nijemanting, directeur VMBO Zone.college zegt: “Henk is een bevlogen docent die zich sterk maakt voor de ontwikkeling van het duurzaam denken en doen van onze leerlingen op het Zone.college. Als onderdeel van hun persoonlijke ontwikkeling, jonge mensen betrekken bij een betere, duurzame wereld. Dat doet hij door met de leerlingen duurzaamheidsprojecten op te zetten binnen én buiten de school. Dat past natuurlijk perfect bij ons groene onderwijs. We zijn er dan ook hartstikke trots op dat hij de Groene Prijs krijgt uitgereikt!”

De jaarlijkse Groene Prijs is officieel door de gemeente Zwolle erkend. De prijs wordt toegekend aan personen, organisaties of bedrijven die zich bijzonder verdienstelijk maken op het gebied van natuur en milieu en/of die door hun inspanningen een grote bijdrage leveren aan het dichterbij brengen van een mens- en natuurvriendelijke samenleving.

Zwollenaren konden tot 15 februari kandidaten nomineren voor de prijs. De Groene Prijs is vandaag voor de 23e keer uitgereikt en staat sinds 1996 in de officiële lijst van Zwolse prijzen die de gemeente bijhoudt. Het groene lintje is een landelijk fenomeen: in diverse gemeenten reiken GroenLinks-afdelingen dit lintje jaarlijks uit.

Gerelateerde artikelen

Back to top button