EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Gratis toeristisch mini-treintje brengt bezoekers langs hotspots van Winters Zwolle

Zwolle – Zwolle krijgt tijdens de kerstvakantie een toeristisch mini-treintje. Bezoekers van de stad kunnen met het treintje langs de hotspots rijden van Winters Zwolle. Zo doet de trein 4 stations aan; het IJsbeelden Festival bij de IJsselhallen, de schaatsbaan op het Rodetorenplein, de bijzondere boekhandel Waanders in de Broerenkerk en station McDonalds op de Grote Markt. Het instappen is helemaal gratis.

Dagelijks tussen 11.00 en 19.00 uur

De zes organisaties McDonald’s Zwolle, Stichting Winters Zwolle, Waanders, het IJsbeeldenfestival, de IJsbaan en het ZwolleFonds hebben de handen in één geslagen en zorgen deze winter voor een letterlijke verbinding met elkaar in de stad. In de kerstvakantie rijdt er dagelijks tussen 11.00 tot 19.00 uur een treintje met 40 zitplaatsen langs de hotspots van Zwolle. In de route komen 4 stations om in en uit te stappen: Het IJsbeelden Festival bij de IJsselhallen, McDonald’s Grote Markt, IJsbaan Rode Torenplein en Waanders bij de Broerenkerk. Tijdens de markt op vrijdagmorgen en zaterdag wordt de route iets aangepast.

Gratis vervoer

Initiatiefnemer Sander Dol is enthousiast en kan niet wachten tot het treintje rijdt: “Winters Zwolle groeit. Een prachtig IJsbeeldenfestival, lekker schaatsen op de IJsbaan, een hip Hottub Festival, het populaire Sprookjesfestival, een prachtige Wensboom op de Nieuwe markt, een Santarun en noem zo maar op. Ieder jaar komen er steeds meer evenementen bij en beleven wij met elkaar Winters Zwolle. Dit jaar ook nog eens met gratis vervoer waarmee wij letterlijk en figuurlijk een verbinding maken met elkaar, daar ben ik erg trots op.”

Toeren langs de mooiste plekjes

Sjoerd-Jan Feenstra, franchisenemer van McDonald’s Heerde, Kampen en Zwolle is ook razend enthousiast om als hoofdsponsor zijn naam te mogen verbinden aan dit, voor Zwolle, nieuwe vervoersmiddel: ‘Wie kent die leuke toeristentreintjes niet. Je ziet ze eigenlijk wel langs iedere boulevard. Kinderen en families zijn er gek op. Lekker en makkelijk toeren langs de mooiste plekjes. Een gezellige manier om van a naar b te reizen en Zwolle te ontdekken. Gaaf dat we dit in Zwolle gaan doen, door te verbinden en samen te werken komen we verder.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button