FilmKunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Gratis megabioscoop in Park de Wezenlanden

Door: Chantal Kuipers

Zwolle – Zaterdag 25 augustus organiseert Filmhuis het Fraterhuis voor de allereerste keer een buitenfilm in Park de Wezenlanden. Op een groot scherm wordt de film ‘The Guernsey Literary Society’ vertoond. Alle inwoners van Zwolle en omstreken zijn welkom om te genieten van dit romantische drama. De toegang is gratis.

130 vrijwilligers

Henriëtte Boerhof, directeur van Het Fraterhuis hoopt op goed buitenweer. “Hopelijk wordt het goed weer en kunnen alle Zwollenaren genieten van dit unieke evenement. Helemaal omdat deze buitenbioscoop alleen maar mogelijk is door medewerking van 130 vrijwilligers.”

Stoel of deken

Park de Wezenlanden is het grootste park van Zwolle en daardoor ook erg geschikt voor verschillende evenementen zoals deze film. “We plaatsen dit keer geen stoelen” aldus Boerhof. “We verwachten dat mensen zelf een stoel of deken meenemen om het comfortabel te maken.” Ook speelt volgens de directeur mee dat het aantal stoelen dat het Fraterhuis heeft in het niet zullen vallen in het grote park. En wie niets bij zich heeft die kan altijd nog op de trappen van het Provinciehuis zitten. Al of niet met een zelf meegebrachte koelbox.

Het is ons jaarlijks cadeau aan de bewoners van Zwolle Henriëtte Boerhof

Archieffoto: Directeur Fraterhuis Henriëtte Boerhof staat bij ingang uitverkochte buitenbioscoop op Celeplein – Foto: Peter Denekamp

Fraterhuis

Deze buitenfilm in het Wezenlanden Park is niet de eerste van het jaar. Het Fraterhuis organiseert van mei tot en met september speciale Pop-Up Cinema’s op het Celeplein in Zwolle.  Onder de sterrenhemel kan het publiek genieten van bijzondere films. Ze gaan altijd door, ongeacht de temperatuur. Voor deze voorstellingen op het Celeplein kan een kaartje worden gekocht via de website of aan de kassa van het filmtheater.

Wezenlanden Park Buitenfilm

The Guernsey Literary Society: een romantische drama over een journaliste die besluit te gaan schrijven over een boekenclub die op het eiland Guernsey is gevormd tijdens de Tweede Wereldoorlog. Bij toeval komt de schrijfster, Juliet Ashton, in contact met een aantal bewoners van Guernsey die tijdens de oorlog een leesclub vormden. Er ontstaat een correspondentie tussen de schrijfster en de eilanders. Langzaam wordt duidelijk wat de eilandbewoners tijdens de oorlog hebben meegemaakt. Juliet besluit na een tijd af te reizen naar Guernsey. Een beslissing die haar leven zal veranderen. De film is een verfilming van de roman van Mary Ann Shaffer en Annie Barrows.

Gerelateerde artikelen

Back to top button