Nieuws uit ZwolleVervoerVoorpagina

GO Sharing wisselt deelscooters voor 150 e-bikes in Zwolle

Zwolle – Deelvervoerbedrijf GO Sharing start woensdag 1 juni met het plaatsen van 150 e-bikes in Zwolle. Tegelijkertijd zal het bedrijf zijn groene deelscooters uit de gemeente verwijderen. Gebruikers kunnen hun rijminuten ook voor de elektrische deelfietsen gebruiken.

Vanaf woensdag 1 juni gaat GO Sharing in Zwolle van elektrische deelscooters over op e-bikes. De gemeente heeft een vergunningstelsel ingevoerd waardoor GO Sharing geen deelscooters meer mag aanbieden in de stad, maar wel deelfietsen. Het bedrijf plaatst 150 e-bikes.

Huidige gebruikers van de GO Sharing deelscooters hoeven zich geen zorgen te maken over hun tegoed: dit kan ook voor de deelfietsen worden gebruikt. Net zoals bij de deelscooters kunnen de e-bikes via de GO Sharing app worden teruggevonden en gereserveerd. De e-bikes zijn wel goedkoper dan de deelscooters: vanaf €0,18 per minuut in combinatie met een bundel en een starttarief van €0,25. Met trapondersteuning tot 25 km/u zijn de e-bikes net zo snel als de deelscooters, maar vertrouwd en wendbaar zoals een fiets.

“We hadden gehoopt de elektrische deelfietsen naast onze deelscooters in Zwolle aan te kunnen bieden, net zoals we dat elders doen in het land,” zegt Lloyd Drop van GO Sharing. “In een aantal steden bieden we ook elektrische deelauto’s. Door verschillende vormen van deelvervoer aan te bieden via ėėn makkelijke app willen we de reis van deur tot deur ondersteunen en Nederlanders overtuigen dat zij in de toekomst helemaal geen eigen, veelal vervuilend, voertuig nodig zullen hebben.”

Vergunning deelscooters

Deze week start GO Sharing tevens een gerechtelijke procedure tegen de gemeente Zwolle over de procedure voor het verstrekken van de nieuwe vergunningen voor deelvervoer. “De twee vergunningen zijn aan de partijen gegeven die zich het eerste hebben ingeschreven. Wij hebben de boot gemist doordat wij dit op een eerlijke, inhoudelijke manier hebben gedaan, in plaats van het gebruik van zogenaamde ‘mailbombing’. Zonder het gebruik van deze agressieve methode, waarbij tientallen tot honderden mailtjes in minuten tijd worden verstuurd, maak je als inschrijver vrijwel geen kans. Wij zijn dan ook van mening dat de gemeente Zwolle, maar ook andere gemeenten in Nederland, de procedure voor het verstrekken van de vergunning moet herzien. In de tussentijd hopen we dat de Zwollenaren de combinatie tussen verschillende aanbieders willen maken en blijven kiezen voor deelvervoer voor hun gehele reis,” zegt Drop.

Gerelateerde artikelen

Back to top button