Nieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

GGD IJsselland start 23 augustus met testen zonder afspraak

Zwolle – GGD IJsselland start op maandag 23 augustus met testen zonder afspraak. Je kunt hiervoor op alle zeven testlocaties van de GGD terecht. De openingstijden hiervoor verschillen per locatie.

“Bij binnenkomst in de teststraat kun je aangeven dat je zonder afspraak bent gekomen”, deelt testcoördinator Gertrud Zweerts mee. “Neem een geldig identiteitsbewijs mee. Dat checken we en daarna vullen we samen met jou het benodigde testformulier in. Nadat alles goed is ingevuld word je getest.” De testuitslag is tussen 24 en 48 uur bekend.

Testuitslag bekijken

Je kunt de testuitslag online bekijken door middel van je DigiD. Je krijgt een e-mail als de uitslag in te zien is. Is de testuitslag positief en woon je in de regio IJsselland, dan belt GGD IJsselland je voor het bron- en contactonderzoek. Woon je buiten de regio, dan neemt de GGD van jouw regio contact op.

Testen op afspraak blijft mogelijk

Ook testen mét afspraak blijft mogelijk. “We bieden per 23 augustus dus twee testmogelijkheden aan in plaats van één. Zo maken we het de inwoners en bezoekers van onze regio extra makkelijk om zich bij ons te laten testen.”, aldus Zweerts. GGD IJsselland richt zich met deze extra service onder andere op studenten. “Je hoeft niet eerst te bellen of online een afspraak te maken voor een test, maar kunt gewoon langskomen. En dat geldt natuurlijk ook voor huisgenoten, familieleden of andere mensen die zich snel willen laten testen”, voegt de testcoördinator toe.

Gerelateerde artikelen

Back to top button