Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Burgemeester Peter Snijders was een half uur fictieve minister van Justitie & Veiligheid

Zwolle – De Zwolse Burgemeester Peter Snijders was een half uur lang minister van Justitie & Veiligheid in het fictieve kabinet van journalist Frénk van der Linden. Twee weken lang stelt de journalist een kabinet samen tijdens zijn programma ‘1 op 1’ NPO Radio 1. Tien idealisten mogen daar hardop dromen over wetten en maatregelen die zij graag willen doorvoeren. Op woensdag 18 augustus was het de beurt aan de Zwolse burgervader. Met de eerste vraag ”Waarom gebruikt u drugs” werd de toon van de uitzending gezet. De journalist doelde op het glaasje wijn dat Snijders af en toe drinkt.

Het ging in de uitzending ook over het drugsbeleid. Snijders is voorstander van streng drugsbeleid, maar is ook de andere kant van het verhaal in gaan zien: “Softdrugs moeten gelegaliseerd worden”, zei de burgemeester in de uitzending. “Het liefst zo snel mogelijk. Juist door softdrugs de illegaliteit in te drukken, krijg je autobranden en schietpartijen. Dat maak ik als burgemeester vaak mee en dan moet ik natuurlijk in actie komen.”

Ook mag volgens de fictieve minister er 400 miljoen euro naar de lokale politie en justitie om de criminaliteit te bestrijden: “De afgelopen jaren was er hier en daar wel sprake van een sporadische investering, maar die moet nu echt structureel worden.” Beluister de hele uitzending terug via de website van NPO 1.

 

Source
NPO Radio 1
Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: Vincent Corjanus

Journalist, schrijver, singer-songwriter. www.vincentcorjanus.nl

Lees ook

Back to top button