BinnenstadLifestyleNieuws uit ZwolleVoorpagina

In beeld: Genieten van bier en wijn in Ter Pelkwijkpark

Zwolle- Speciaalbier- en wijnfestival Kannen & Kruiken is voor een tweede editie neergestreken in Zwolle. Van vrijdag tot en met zondag genoot men in het Ter Pelkwijkpark van speciaalbier en wijn. Zowel voor kenners als beginnende bier- of wijndrinkers waren er volop nieuwe smaken te ontdekken dankzij het grote aanbod fijne wijnen en krachtige bieren. Gerechten uit mobiele keukens en live muziek complementeerden de sfeer in het park.

Ambachtelijke bierbrouwers brachten een weekend lang hun lekkerste bieren aan de man. Het vloeibare goud kwam in alle kleuren en smaken aan bod, uit de fles of van de tap. Bierkenners kwamen flink aan hun trekken bij het ruime assortiment, ook voor de beginnende bierdrinkers viel er veel te winnen.

Uitgesmeerd over maar liefst zes barretjes waren er meer dan honderdvijftig bieren te verkrijgen. Lokale brouwers als Axes Castellum en Hettinga vulden een bar met hun toppers en ook Librije vulde het lokale assortiment aan met ‘De Kopstoot van Jan & Truus’. Andere barretjes werden bezet door Jopen, Rock City Brewing en Two Chefs Brewing. Als deze parade van mooie bieren nog niet genoeg was, kon men zich aanmelden voor een bierproeverij. De biermeester vertelde dorstige gezelschappen uitgebreid over de spraakmakende smaken.

Sprankelende nectars, verleidelijk vloeibaar genot. Het assortiment van wijnen wist de beproefde kenner uit te dagen en de gezellige leek naar nieuwe hoogtes te brengen. Of men nou hield van een stevige basis of meer geniet van druiven die veel zonuren hebben gekend: de wijnen van De Wijnbar en de Henri Bloem Bar wisten de liefhebber te verrassen. Naast het vaste assortiment werden er wisselende specials geschonken onder de toonbank. Elke hoek van het smakenpalet was vertegenwoordigd in meer dan dertig wijnen.

Het Ter Pelkwijkpark werd gevuld met live muziek van singer-songwriters, live bands en DJ’s. Bezoeker zwijmelden weg bij locals als Lizzy’s Lion, Tamme de Boer, Cabron en Jeroen Kooren. Landelijke acts The Mental Revolution, Sheverine en nog vele anderen maakten de sfeer compleet.

Bij het genieten van ambachtelijke bieren en sprankelende wijnen hoort natuurlijk een goede bodem. Mobiele keukens verzamelden zich om de fijnproevers van lekkernijen te voorzien. Van borrelplanken en tapas tot luxe kroket garandeerden voor velen een ontspannen weekend.

Kannen & Kruiken is nog te bezoeken tot tien uur vanavond (red: zondag 7 juli).

Back to top button