Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

‘Panorama Nederland’ expo Grote Kerk schetst Nederland in 2100

Zwolle – Een mooier Nederland, dat gezonder, leuker en duurzamer is. Dat is de wens van rijksbouwmeester Floris Alkemade. Samen met zijn collega’s van het College van Rijksadviseurs schreef hij Panorama Nederland. Een rapport waarin met een positieve kijk en ambitie het Nederland van de toekomst wordt geschetst.

360 graden Panorama in Grote Kerk

Met een panorama, in de trant van de Panorama Mesdag in Den Haag, laten ze dat toekomstige Nederland ook zien aan het grote publiek. Sinds maandag staat de 360 graden versie van Panorama Nederland in de Grote Kerk in Zwolle. Vandaag, zondag 7 juli 2019 is de laatste dag dat de expositie hier te bezichtigen in.

tekst gaat verder onder de foto

In een doek van 8 diameter krijgt de bezoeker een beeld van Nederland in 2100 waarin de oplossingen zijn terug te zien voor allerlei opgaven van deze tijd: klimaatverandering, een vergrijzende samenleving, de overstap naar hernieuwbare energie, het nijpende tekort aan woningen en de verduurzaming van landbouw.  Allemaal maatschappelijke ontwikkelingen die van grote invloed zijn op hoe Nederland er in de toekomst uit gaat zien. De rijksbouwmeesters willen met het Panorama laten zien dat al deze ontwikkelingen nauw met elkaar verbonden zijn:  “Door ze in samenhang op te pakken ontstaan kansen voor synergie, efficiency en ruimtelijke kwaliteit.”, aldus het rapport.

Alleen vandaag, 7 juli staat Panorama Nederland nog in de Consistorie van de Grote Kerk in Zwolle. Tegelijkertijd is er ook een expositie van het eindexamenwerk van ArtEZ (de Finals) in de Grote Kerk.

Gerelateerde artikelen

Back to top button