EconomieNieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Gemeente Zwolle neemt aanpak 1.000-jongerenplan over

De gemeente Zwolle neemt de aanpak van het 1.000-jongerenplan over van de provincie Overijssel. In IJssel-Vecht zijn met deze aanpak de afgelopen vier jaar ruim 600 kwetsbare jongeren geholpen aan een leerwerkbaan. Deze succesvolle werkwijze en ervaringen neemt de gemeente Zwolle graag mee in haar beleid om jeugdwerkloosheid te voorkomen. De provincie levert hiervoor een bijdrage van €119.908,- .
De provincie Overijssel heeft de afgelopen vier jaar het 1.000-jongerenplan aangejaagd. Deze taak komt nu bij gemeenten terecht. Het gaat daarbij om het naar werk begeleiden van kwetsbare jongeren in de leeftijd van 16 tot 27 jaar. Omdat zij vaak op meerdere vlakken problemen hebben – zoals op gebied van wonen, zorg en financiën – hebben zij een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Door deze jongeren op verschillende leefgebieden te begeleiden, kunnen ze uiteindelijk een stabiele werk- en leefsituatie opbouwen.

Trajecten en opleidingen

Met de subsidie van de provincie Overijssel worden onder andere voor 31 kwetsbare Zwolse jongeren trajecten ingekocht. Aangezien Trias en Watkan.nu de afgelopen jaren ruime ervaring hebben opgedaan met het begeleiden van deze specifieke doelgroep in Zwolle, zal met deze partijen gesproken worden over het voortzetten van deze dienstverlening. Om de jongeren voldoende kansen te bieden op werk en om werkgevers tegemoet te komen, krijgt elke jongere de mogelijkheid een opleiding te volgen die de werkgever noodzakelijk vindt. Voorbeelden hiervan zijn een heftruckcertificaat en VCA-diploma.

Signaleren

Medewerkers in de sociale wijkteams en (jongeren)consulenten van de gemeente Zwolle worden opgeleid en getraind om deze kwetsbare jongeren in de toekomst te signaleren en waar mogelijk zelf te begeleiden.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren