EconomieKabelkrantNieuws uit Zwolle

Gemeente Zwolle en ZwolleFonds blijven samenwerken aan sterke binnenstad

De samenwerking tussen gemeente Zwolle en ZwolleFonds krijgt een vervolg. Ook de komende jaren slaan zij de handen ineen voor het versterken van de aantrekkingskracht en daarmee het economisch laten bloeien van de binnenstad van Zwolle.

Gisteravond ondertekenden de gemeente en het ZwolleFonds een nieuwe samenwerkingsovereenkomst, die loopt tot en met 2026. Het ZwolleFonds ontvangt van de gemeente jaarlijks een bedrag van €220.000. Deze bijdrage is bedoeld voor het stimuleren van activiteiten en evenementen die de binnenstad aantrekkelijker maken en daarmee zorgen voor economische bloei. Ook wordt voorzien in een bijdrage voor binnenstadmanagement. Denk hierbij aan het voorkomen van leegstand en het ondersteunen en adviseren van ondernemers. Veiligheid is ook een belangrijk onderwerp.

Ontstaan samenwerking

Gemeente en ondernemers in het centrum van Zwolle gingen in 2017 in overleg over wat nodig was voor een bruisende, schone en veilige binnenstad. Een aantrekkelijke plek voor ondernemers en bezoekers. Om dat te stimuleren werd de samenwerking vastgelegd voor vijf jaar. Deze is nu met een periode van vijf jaren verlengd.

Projecten binnenstad

Met subsidie van de gemeente organiseerde ZwolleFonds allerlei projecten om de aantrekkingskracht van de binnenstad te vergroten en meer bezoekers op de been te krijgen. Dat deed zij samen met onder meer onderwijsinstellingen, de kunst en cultuur sector, bewonersverenigingen, vastgoedeigenaren en bezoekers. Naast evenementen is ook aan de aankleding en uitstraling van de binnenstad gewerkt. De lichtbeeldenroutes, de kerstverlichting en de bloemen zijn sprekende voorbeelden.

Anne Riemersma, aanjager bij het ZwolleFonds, is blij met het verlengen van de  samenwerking: “Met het ondertekenen van de overeenkomst laten gemeente en ondernemers zien dat ze met elkaar de binnenstad steeds aantrekkelijker en bruisender willen maken. Ieder vanuit zijn eigen rol. Samen met ondernemers en partners willen we graag doorbouwen en ambities waarmaken”.

Gerelateerde artikelen

Back to top button