BinnenstadEconomieNieuws uit ZwollePolitiek & OpinieUit uw buurtVoorpagina

Gemeente zoekt huurder voor oude politiebureau Luttekestraat

Zwolle – De gemeente Zwolle is op zoek naar een definitieve invulling van het voormalig politiebureau aan de Luttekestraat. Het pand is in eigendom van de gemeente Zwolle. Het gebouw heeft een markante ligging aan één van de belangrijkste entrees naar de Zwolse binnenstad. Op dit moment maakt het Cibap tijdelijk gebruik van het gebouw. De gemeente gaat op zoek naar een definitieve invulling die de aantrekkingskracht van dit gebied vergroot en een impuls geeft aan de loopstroom vanaf de stationskant van de binnenstad.

Versterken aantrekkingskracht Luttekestraat

De Luttekestraat is een belangrijke entree van de binnenstad van Zwolle. Ondernemers uit de Luttekestraat hebben aangegeven dat, mede door het wegvallen van het busstation aan de Eekwal, zij ervaren dat de bezoekersaantallen afnemen. Samen met de ondernemers uit de Luttekestraat stelt de gemeente een actieplan op om de aantrekkingskracht van dit gebied te versterken. Een nieuwe invulling van het politiebureau is hiervan een onderdeel.

Op zoek naar een huurder

Iedere geïnteresseerde partij die het gebouw wil huren mag een plan indienen voor de nieuwe invulling. Bij de beoordeling van de plannen staat de kwaliteit centraal. Zo is het belangrijk dat een nieuwe invulling van betekenis is voor de binnenstad en de Luttekestraat in het bijzonder. Ook een (gedeeltelijke) invulling met kunst en/of cultuur ziet de gemeente als meerwaarde. De komende maanden wordt het proces om te komen tot een nieuwe invulling van het politiebureau verder vormgegeven.

Ontwikkelingsprogramma binnenstad

Gerelateerde artikelen

Back to top button