EconomieKabelkrantNatuur & DuurzaamNieuws uit Zwolle

Gemeente wil garant te staan voor lening Duurzaam Tolhuislanden

Zwolle – Het college van B en W stelt de gemeenteraad voor garant te staan voor een lening van coöperatie Duurzaam Tolhuislanden. Met de lening, die de coöperatie kan gaan aantrekken, kunnen de plannen voor de realisatie van duurzame energie in het gebied Tolhuislanden verder worden vormgeven. De gemeentelijke garantstelling betreft een voornemen.

Coöperatie Duurzaam Tolhuislanden is een initiatief van de buurtbewoners van Tolhuislanden om zelf regie te houden en een bijdrage te leveren aan de energietransitie in het gebied. Hiervoor hebben gemeente en de Coöperatie Duurzaam Tolhuislanden eerder al een gebiedsovereenkomst gesloten. In de planvorming wordt zowel naar energieopwekking via zon als via wind gekeken.

Eenvoudiger

Nu de gemeente voornemens is garant te staan, kan het voor de coöperatie in deze fase eenvoudiger worden om leningen aan te trekken. Het geld dat hiermee vrijkomt maakt het voor de coöperatie mogelijk om zoveel mogelijk in eigen beheer procedures te doorlopen, vergunningen aan te vragen, netwerkcapaciteit te reserveren en de daarbij benodigde kennis en kunde in te huren.

Het college staat positief tegenover de garantstelling voor de lening van de coöperatie. In Zwolle wordt het lokaal initiatief in de energietransitie gestimuleerd. Energie opgewekt door en voor Zwollenaren dat is wat de gemeente volop wil stimuleren om tot een duurzame energieopwek voor de stad te komen. Een garantiestelling die het voor initiatiefnemers mogelijk maakt een goede start te maken, hoort hier wat het college betreft ook bij.

Gerelateerde artikelen

Back to top button