KabelkrantNatuur & DuurzaamNieuws uit Zwolle

Berkumers slaan weer aan het verduurzamen

Zwolle – Inwoners van Berkum, Brinkhoek en Veldhoek nemen met hulp van Berkum Energieneutraal stappen om hun woning duurzamer te maken. Dit jaar onderzoeken 65 huishoudens in Berkum hoe zij hun woning kunnen aanpassen om energie te besparen en uiteindelijk helemaal geen aardgas meer te gebruiken. Via Berkum Energieneutraal krijgen alle deelnemers een onafhankelijk adviesrapport dat aansluit bij hun woning en persoonlijke situatie, en wie wil wordt verder geholpen bij de uitvoering.

Zo ook Carole Boeree. Carole en haar man zijn dit jaar verhuisd naar de Oleanderlaan en wilden graag weten hoe ze haar nieuwe woning kon verduurzamen: “Ons huis is lekker warm maar de thermostaat staat dan ook hoog. We willen echter comfortabel én energiezuinig wonen. Mooie kans dat nu in kaart te krijgen. Want we hebben ons goed geïnformeerd, echter je ziet door de bomen (aanbieders en info) het bos soms niet meer.”

“Je ziet door de bomen (aanbieders en info) het bos soms niet meer.” Carole Boeree, bewoner Berkum

 

“Gezamenlijke aanpak in de wijk helpt er vertrouwen in te hebben”, aldus Carole.

Gisteren nam zij als eerste deelnemer de volgende stap: Ze kreeg bezoek van drie verschillende bedrijven die haar woning kunnen voorzien van isolatie, HR++ glas en zonnepanelen. Van die bedrijven ontvangen Carole en de andere deelnemers vrijblijvend een offerte en extra advies.

Het nieuwe bestuurslid Aly van der Vegte, van Berkum Energieneutraal, was erbij met een bloemetje om haar namens BEN te bedanken voor haar deelname.

Gerelateerde artikelen

Back to top button