KabelkrantNieuws uit ZwolleSport

Gemeente denkt mee in hervestiging Peakz Padel

Zwolle – Met de start van de sloop van de IJsselhallen in januari 2024 moet ook Peakz Padel een ander onderkomen zoeken. Dat blijkt uit de  beantwoording van vragen van de Zwolse VVD en ChristenUnie door de wethouders Michiel van Willigen en Gerdien Rots.

Met het uitgangspunt dat de sloop in januari 2024 start, zijn er op dit moment geen mogelijkheden om het gebruik van de hallen door Peakz te verlengen. Het langer beschikbaar stellen van de hallen zorgt voor een vertraging van de herontwikkeling en dus ook woningbouw in het project Nieuwe Veemarkt. Een gefaseerde of
gecombineerd gebruik is daarbij ook onwenselijk gezien de toegankelijkheid en veiligheid van het terrein (bouwplaats), onvoldoende parkeerplaatsen, ook is hierdoor de sloop inefficiënter en daarmee duurder.

De oplossing ligt vooral bij de marktpartijen. De ruimte is schaars in veel steden; zo ook in Zwolle. Indoor padel vraagt veel ruimte en in het algemeen kan men stellen dat leisure niet heel hoge huur kan betalen. Zwolle heeft niet veel oude leegstaande bedrijfshallen en nieuwbouw is duur door de gestegen bouwkosten. Dit is een cocktail die het lastig maakt om een andere locatie te realiseren. Wanneer het lukt om een dergelijke definitieve locatie te realiseren die niet tijdig klaar is kan men bijvoorbeeld, samen met vastgoedpartijen, naar een tijdelijke locatie zoeken voor padel in een tijdelijke blaashal.

De gemeente beschikt overigens niet over geschikte locaties voor (tijdelijke) vestiging van een padelcentrum, zeggen de wethouders. Daarom zijn er vooral contacten met vastgoedeigenaren, waarbij de gemeente actief faciliteert en meedenkt in oplossingen. Momenteel is 1 locatie actief in onderzoek. Het is nog te vroeg om te concluderen of deze locatie haalbaar is of niet.

Over het algemeen draagt sporten bij aan het ‘Bevorderen van een gezonde leefstijl’. Ook padel draagt hieraan bij, aldus Van Willigen en Rots. Op dit moment spelen ongeveer 8000 mensen padel in Zwolle.

Bron
zwolle.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button