Dit is een commerciële partnerbijdrageOndernemend nieuws

Vergroen je buurt en begin met graszoden in je eigen tuin


Dit is een commerciële partnerbijdrage.

Nog niet eens zolang geleden was het enorm in om je tuin zo onderhoudsarm mogelijk te maken. De eerste gedachte ging dan meteen naar een mooie tegelvlakte die over het algemeen weinig onderhoud nodig heeft. Toch is men zich er in Zwolle steeds meer bewust van geworden dat een groene en duurzame tuin een groot aantal voordelen heeft ten opzichte van een betegelde omgeving.

Veel gemeentes zoals Zwolle zetten zich in voor een groenere leefomgeving. Het woont en leeft niet alleen veel prettiger als je veel bomen, struiken, gazons en planten in je buurt hebt, het ziet er ook veel mooier uit en geeft een stuk rust en ruimte in je omgeving.

Subsidie

Er is in Zwolle soms zelfs subsidie voor groene initiatieven. Zo ondersteunt de Groene Loper bewoners met het aanvragen van subsidie voor groene bewonersinitiatieven en stelt regelmatig zaden en bollen beschikbaar aan bewoners die hun straat willen vergroenen.

Makkelijker met graszoden

Toch zijn er tal van andere mogelijkheden om je tuin, buurt en straat groener te maken. Je hoeft niet beslist een professionele tuinier te zijn om goed en snel aan de slag te gaan. Een voor de hand liggende oplossing is graszoden kopen Overijssel.

Voordelen van graszoden

Er zijn veel voordelen aan het vervangen van je tegelplateau voor graszoden. Denk bijvoorbeeld aan duurzaamheid, verzorging en een goede verwerking van afwatering na een dikke plensbui. Zo zijn graszoden veel duurzamer dan tegels, omdat ze en natuurlijke barrière vormen die voorkomt dat er wateroverlast ontstaat.

Kwaliteit

Ga in ieder geval voor een goede kwaliteit wanneer je graszoden aanschaft. Bodenstaff graszoden zijn daarbij een uitermate goede keuze. Daarnaast is een gazon tegenwoordig makkelijk te verzorgen als je een robotmaaier het werk laat doen. Wel is het verstandig om je grasveld te bemesten zodat je groene oase in optimale conditie blijft.

Zit je s´avonds lekker in je loungeset dan bieden graszoden een natuurlijke aanblik die je tuin levendiger maakt. Tot slot loop je tijdens een hete zomer comfortabel en koel op een grasveld in tegenstelling tot een vaak hete tegelvloer. Kortom allemaal voordelen die je vast snel doen beslissen om een fris groen grasveld in je tuin te realiseren.

Zaaien of graszoden leggen?

In feite kun je al vandaag beginnen met het realiseren van een groene een duurzame tuin. Graszoden aanleggen verlangt veel minder expertise dan zelf gras inzaaien. Daarbij is het altijd maar de vraag of het graszaad goed aanslaat en of je last van ongedierte en vogels krijgt, die het zaad uit je tuin pikken.

Combineren

Omdat een grasveld met graszoden snel is aangelegd kun je daarna meer tijd besteden aan de verdere inrichting van je tuin. Om je gazon het beste te combineren met planten en meubels in je tuin kun je het beste kiezen voor planten en meubels die een natuurlijke uitstraling hebben. Denk bijvoorbeeld aan een rustige, houten tuinbank of een tuintafel gemaakt van gerecycled hout. Om ook de nodige variatie aan te brengen kun je bloemen, kruiden en bomen combineren. De kleuren die het beste bij een groen grasveld passen zijn donkergroen, wit, zwart en aardetinten. Voor bloemen kun je kiezen voor verschillende pasteltinten zoals lila, roze, paars en wit. Wacht dus niet langer en ga nu nog aan de slag in je tuin met als basis een mooi groen gazon.


Dit is een commerciële partnerbijdrage.

Gerelateerde artikelen

Back to top button