KabelkrantNieuws uit ZwolleSportVoetbal

Gelijkspel voor Berkum tegen Urk

Zwolle – Berkum heeft in eigen huis tegen Urk een prima prestatie geleverd door met 1-1 gelijk te spelen. De Zwollenaren kwamen, net als in eerdere duels, scorend vermogen tekort maar gaven verder prima partij aan de bezoekers die door deze remise wél koploper in de Hoofdklasse B werden.

“Van tevoren teken je natuurlijk voor een punt tegen zo’n tegenstander, maar we hebben ook gewoon goed gevoetbald. Er stond een collectief bij ons, al kwam er in de laatste 20 minuten wel flink druk op,” zag Berkum-trainer Arno Hoekstra.

Weinig kansen

Berkum liet al direct zien niet als kanonnenvoer te willen fungeren, zette druk op de tegenstander en joeg de bezoekers op. Toch leverde dat vooralsnog weinig echte kansen op, terwijl Urk wel een aantal keren in schietpositie kwam. Na 10 minuten moest Berkum- doelman Jasper de Visser heel wat uit de kast halen om een schot van Hessel Snoek uit de hoek te tikken maar een minuut of vijf later was het bijna raak aan de andere kant. De bij een corner meegekomen Berkum-back Frank van der Burg leek keeper Richard Strijker vlak voor diens doel met een hakje te kloppen maar de Urker sluitpost wist de inzet met een katachtige reflex toch te keren.

Na ruim een half uur liep Berkum tegen een achterstand aan toen een lange voorzet slecht werd verwerkt en de bal op het hoofd van Hessel Snoek belandde. Die had geen moeite om koppend het verlaten Berkum-doel te vinden: 0-1. Vlak voor rust kwam de thuisclub echter weer langszij. Urk-doelman Strijker nam excessief veel tijd om de bal weer in het spel te brengen en dat werd door scheidsrechter Eric van der Vaart bestraft met een vrije trap in het strafschopgebied. Berkum-aanvoerder Marc van der Meulen bracht zijn ploeg daaruit op 1-1 door de bal fraai langs en over de muur én keeper Strijker in de bovenhoek te knallen.

Gehinderd

Na rust was Berkum aanvallend minder zichtbaar, al kwam Björn Bakker na bijna een uur in schietpositie. Hij werd echter zo gehinderd dat zijn inzet in handen van keeper Strijker verdween en raakte daarbij bovendien dusdanig geblesseerd dat de Zwolse middenvelder even later noodgedwongen van het veld moest. Urk voerde de pressie op maar zag dat keeper De Visser een enorme knal van Lucas Schraal onschadelijk maakte, waarna een corner van Johannes Schrijver via de lat over het Berkum-doel verdween. Toen Urk 20 minuten voor tijd uit een corner wél dacht te hebben gescoord keurde scheidsrechter Van der Vaart het doelpunt af wegens duwen.

Urk trachtte met een furieus slotoffensief alsnog de winst te forceren maar zag dat keeper De Visser schoten van Riekelt Nentjes en Jelle de Boer kundig pareerde, terwijl een vrije trap van Schraal vanaf een meter of 20 van het Berkum-doel in de muur belandde. Berkum bleef dus overeind en haalde zo een welkom en uiteindelijk ook verdiend punt binnen tegen de nieuwe koploper van de Hoofdklasse B.

Berkum-Urk, 20 november 2021

Eindstand: 1-1 (1-1)Scheidsrechter: Eric van der Vaart
Doelpunten: 38. Hessel Snoek (0-1), 44. Marc van der Meulen (1-1)
Gele kaarten: Marc van der Meulen (Berkum), Lucas Nagel (Urk)
Opstelling Berkum: Jasper de Visser, Dennis Horstman, Frank van der Burg, Alex van Hoesel (81. Boy
Boeloerditi), Hermen Dam, Björn Bakker (63. Bas van Wijnen), Robert Schonewille, Marc van der Meulen, Ivar
Nijboer, Chris van der Meulen, Julian de Ruiter (85. Lars van Gerner)
Opstelling Urk: Richard Strijker, Klaas Kramer, Lucas Nagel (54. Pieter Brands), Hessel Snoek, Riekelt Nentjes,
Iede Nentjes, Bennie Dunnink, Riekelt-Jan Brands, Johannes Schrijver, Klaas Romkes (70. Jelle de Boer), Lucas
Schraal

Gerelateerde artikelen

Back to top button