Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Geld voor geveltuinen, buurttuinen, insectenhotel en boomperkjes aanvragen bij Oranjefonds

Maak je straat groen tijdens NLdoet!

Zwolle- Op donderdag 12 januari kunnen buren, buurttuinen en maatschappelijke initiatieven uit Zwolle met ondersteuning van Groene Loper Zwolle financiën aanvragen bij Het Oranje Fonds. Deze financiën kunnen zij inzetten om tijdens NLdoet op 10 en 11 maart de omgeving te vergroenen. Denk hierbij aan boomperkjes, geveltuinen, buurttuinen of een insectenhotel.

Het vergroenen van de leefomgeving heeft een positief effect op de gezondheid van mensen en draagt bij aan de leefbaarheid van de wijken. Groen zorgt voor droge(re) voeten na een flinke regenbui, biedt onderdak aan allerlei nuttige dieren en gaat opwarming van de stad tegen. In de hele gemeente Zwolle maken betrokken bewoners de buurt samen groener, gezonder en prettiger. Daarom wil Groene Loper Zwolle nog meer buren, bewonersinitiatieven en maatschappelijke organisaties enthousiasmeren om hun eigen leefomgeving te vergroenen. Samen kunnen we het verschil maken en zorgen voor een klimaatbestendige, gezonde, maar vooral een groene samenleving!

Op spreekuur

Wil je als buurtinitiatief een aanvraag doen bij het Oranje Fonds om tijdens NLdoet de buurt te vergroenen, maar heeft je initiatief geen rechtsvorm of wil je graag hulp bij de aanvraag? Maak dan via www.groeneloperzwolle.nl/NLdoet een afspraak met het kernteam van Groene Loper Zwolle. Zij helpen jou op donderdag 12 januari tussen 16.00 en 20.00 uur in het Earthship (Doepark Nooterhof, Goertjesweg 3) met het invullen van de benodigde formulieren. Ook kun je via het aanmeldformulier een digitale afspraak maken.

NLdoet

NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken. Het Oranje Fonds wil met NLdoet laten zien hoe belangrijk actieve bewoners voor de samenleving zijn.

Groene Loper Zwolle

In heel Zwolle maken betrokken bewoners de buurt samen groener, gezonder en prettiger. Groene Loper Zwolle stimuleert, verbindt en versterkt deze buurtinitiatieven, om zoveel mogelijk mensen te betrekken bij natuur, landschap en biodiversiteit. Het idee daarachter is dat mensen die een actieve rol hebben bij het ‘groen’ in hun directe omgeving, zorgzamer omgaan met natuur en landschap. Groene Loper Zwolle wordt ondersteund door gemeente Zwolle en provincie Overijssel (vanuit het programma Natuur voor Elkaar).

Gerelateerde artikelen

Back to top button