Nieuws uit ZwolleVerkeerVoorpagina

Gastvrije verkeerscoach begeleidt automobilisten naar de nieuwe Kiss and Ride aan de Oosterlaan in Zwolle

Zwolle – De gemeente Zwolle heeft een nieuwe Kiss and Ride aangelegd bij Station Zwolle aan de Oosterlaan bij het Stationsplein. Automobilisten die iemand van de trein halen of juist komen afzetten, kunnen vanaf dinsdag 7 juni kort parkeren op de nieuwe Kiss and Ride. Een gastvrije verkeerscoach begeleidt automobilisten op en rond het Stationsplein naar deze nieuwe plek.

Gemeente Zwolle

Bij Station Zwolle kunnen automobilisten reizigers ophalen en afzetten aan de zuid- en noordentree. Kiss and Ride biedt ruimte voor automobilisten om, op een speciaal voor hen aangelegde plek, kort te parkeren. Op deze manier hoeven automobilisten niet op de rijbaan te staan. Dit zorgt ervoor dat het stationsgebied voor voetgangers en fietsers veilig en prettig is.

Gemeente Zwolle

Kiss and Ride functie aan zuidentree Hanzelaan (verkeershub)

De centrumzijde van het station is – na de vernieuwingen van stadsentree Stationsplein-Stationsweg – een verblijfsgebied met veel groen, een grote vijver en prettige zitgelegenheden. Het stationsgebied aan de Hanzelaan is ingericht als verkeershub waar reizigers snel kunnen overstappen op een ander vervoermiddel. Reizigers kunnen hier makkelijk in de trein of de bus stappen of een taxi nemen. Ook kunnen zij vanaf hier eenvoudig hun reis in de stad vervolgen, bijvoorbeeld met een (elektrische) deelauto, scooter of -fiets. Op de Hanzelaan zijn er ook veel meer plekken voor Kiss and Ride dan op de Oosterlaan.

Gemeente Zwolle

Vernieuwen Oosterlaan en Westerlaan

De gemeente vernieuwt sinds april de Oosterlaan tot een plek waar het prettig is om te verblijven. De historische uitstraling van de Oosterlaan komt terug. Daarnaast krijgen fietsers en voetgangers meer ruimte. De weg wordt versmald en er komen slimme klimaatoplossingen onder de grond voor het opvangen en opslaan van regenwater. Begin juni is het eerste deel van de weg tussen de kruisingen met de Venestraat en Oosterstraat vernieuwd. Daarnaast is de Kiss and Ride gemaakt bij de aansluiting met het Stationsplein. Het werk aan de Oosterlaan is eind juli klaar. In het najaar komen hier nieuwe rijen bomen en andere beplanting. De gemeente werkt van september tot ongeveer mei volgend jaar verder aan het vernieuwen van de Westerlaan.

Gerelateerde artikelen

Back to top button