KabelkrantKunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Filmtheater Fraterhuis presenteert Cinekid Festival op locatie in Stadkamer

Zwolle – De 35ste editie van Cinekid Festival is voor het eerst echt overal. Met bijna veertig locaties door heel het land én online via Cinekid Play is het festival de hele herfstvakantie bij jou in de buurt, dus ook in Zwolle! Van 18 tot en met 24 oktober kijk je hier de mooiste films en series, ga je opontdekking in het MediaLab en steek je zelf  de handen uit de mouwen. Filmtheater Fraterhuis organiseert Cinekid in samenwerking met Stadkamer op locatie Stadkamer Centrum.

Programma

De volgende films staan op het programma: ‘Anansi’, ‘Mijn leven is een circus’, ‘Wonderlijke werelden’ en ‘Kinderen van gescheiden ouders’. Het doe-programma bestaat uit de volgende activiteiten: Line Wobbler en VR Museum of Symmetry (maandag & dinsdag), DIY Disco Club & Film Tricks en Spring in de film (woensdag, donderdag & vrijdag), Animatieplaats en Toveren met AR (zaterdag & zondag).

Praktisch

De entree bedraagt 5 euro per persoon inclusief toegang tot het doe-programma van die dag. Voor het bezoeken van alleen het doe-programma vragen we een bijdrage van 1 euro per persoon. Kaarten zijn online te koop via www.filmtheaterfraterhuis.nl en tijdens het festival op locatie Stadkamer Centrum. Cinekid vindt plaats op locatie in Stadkamer Centrum aan de Zeven Alleetjes 1a in Zwolle.

Cinekid

Cinekid is het grootste film- en mediafestival voor alle supernieuwsgierige kinderen tussen de 3 en 14 jaar en (groot)ouders. Het festival is dé plek waar je je ogen opent voor de wereld om je heen. Cinekid laat jou ontdekken, verwonderen en verbinden met de beste films en series, uitdagende workshops, het MediaLab en nog véél meer. Kortom, Cinekid is niet uitgekeken raken!

Fraterhuis

Met 80.000 bezoekers per jaar, twee 4K filmzalen en een verrassende programmering, is Filmtheater Fraterhuis een cultureel A-merk in de wijde regio Zwolle. Het behoort tot de filmtheaters waar regelmatig premières en bijzondere voorstellingen te zien zijn. Daarnaast is er de Fraterhuis Academie; het onderwijsinstituut van het Fraterhuis met iedere maand lezingen en cursussen over film. Ook is Filmtheater Fraterhuis betrokken bij landelijke en regionale culturele evenementen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button