Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Film ‘Birdman’ in première in Fraterhuis

Michael Keaton speelt zichzelf als Batman (Birdman). Hij is nu een aan lager wal geraakte acteur die een comeback probeert te realiseren op Broadway.

Verhaal

Riggan Thomson is een aan lager wal geraakte filmster die ooit furore maakte als de iconische superheld Birdman. Nu vergeten door het grote publiek en zit zijn privéleven zit in een dal. Om zijn reputatie te herstellen, werkt hij als acteur, schrijver en regisseur mee aan een Broadway-toneelstuk gebaseerd op een werk van Raymond Carver. In de aanloop naar de première gaat hij de strijd aan met zijn ego en probeert hij zijn familie, zijn laat zijn typische handgeschoten stijl achterwege en giet zijn backstagetrip in één lange, eindeloos vloeiende opname die je als kijker op sleeptouw neemt door alle mogelijke ruimtes van het New Yorkse Broadwaytheater. Oscarnominaties en Golden Globes voor o.a.beste film en beste mannelijke hoofdrol (Michael Keaton)

Vertoning

‘Birdman’ gaat op donderdag 22 januari 2015 om 20.30 uur in première en is tot begin februari 2015 te zien in het Fraterhuis. Het is verstandig om vooraf te reserveren op www.filmtheaterfraterhuis.nl. Bezoekers kunnen op de website ook e-tickets kopen en printen, dan hoeven zij niet langs de kassa.

Gerelateerde artikelen

Back to top button