EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Filerijden vanaf Ceintuurbaan voor KFC, Burger King en La Place

Beperkt aantal parkeerplekken en lage mast

Zwolle – Drie van de vier zijn er open. De KFC, de La Place en de Burger King. En het is ontzettend druk. Donderdagavond is het filerijden richting het Foodcourt aan de A28 Zwolle Noord. Het stond al stil op de Ceintuurbaan. De wegbeheerder is ingeschakeld en ROVA regelt nu het verkeer op de openbare weg. KFC heeft ook eigen verkeersregelaars die de ‘KFC’fans begeleiden richting de KFC Drive.

Parkeerplekken

De ketens en de medewerkers waren zelf klaar voor de grote toestroom. Daar geen probleem. Een punt van zorg is wel de beperkte hoeveelheid parkeerplekken. ‘Aan de magere kant’, ‘We hopen er op dat we veel drive-.thru’s krijgen’ tot ‘Misschien kan er in de weekend geparkeerd worden aan de overkant’. Het waren zo maar wat reacties vanuit de verschillende ketens.

Foto © Peter Denekamp

Reclamezuil

Ook de reclamezuil is niet helemaal optimaal. Door de bomen is deze vanaf de snelweg amper te zien. Toch heeft de zuil een hoogte van 40 meter. FEBO Franchisenemer Ronald Blaauwendraad heeft het zelf ook ondervonden: “Alleen vanuit de richting Almelo is de zuil goed te zien. En in de winter als de bomen kaal zijn”. De zuil die nu alleen op 40 meter hoogte de logo’s van de 4 ketens laat zien krijgt deze straks ook op 20 meter. “Dat is dan Ceintuurbaan hoogte”.

Foto © Peter Denekamp

Personeel

Vooralsnog komt de klandizie met name uit Zwolle zelf. “Mensen hebben er lang op moeten wachten tot het Foodcourt open ging. Dus ze zijn nu wel nieuwsgierig”, vertelt Edemar Holder van Burger King. Hij is één van de nieuwe medewerkers op het court. Alle bedrijven hebben hulp gehad van de gemeente Zwolle in het wervingsproces van personeel. Via het UWV, re-integratie bureau’s maar ook via Facebook en andere sociale media bleek de werving succesvol. Goed ingewerkt kunnen ze nu allemaal aan de slag. De laatste keten, de FEBO, gaat volgende week woensdag 24 juli open voor het publiek.

Foto © Peter Denekamp
Foto © Peter Denekamp
Foto © Peter Denekamp
Foto © Peter Denekamp

Foto’s onder: © Mathijs Schlamann


FEBO Franchisenemer Ronald Blaauwendraad over parkeerplekken, reclamezuil en terugtrekken SubWay.


Burger King medewerker Edemar Holder over dat ze al twee avonden het goed druk hebben en dat de drive-thru voor Burger King een betrekkelijk nieuw concept is.

Foto’s © Mathijs Schlaman

KFC restaurantmanager Esther van Stelten over de aanloop van ‘fans’ en de werving van personeel.La Place Angelo Mans over het lokale publiek bij de keten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button