KabelkrantNatuur & DuurzaamNieuws uit Zwolle

Fietstocht op zaterdag 1 juni tijdens de Zwolse Klimaatdag

"Met TIES langs de Groene Velden"

Zwolle – Zwollenaren gaan fietsen met TIES! [Toerist In Eigen Stad] Deze keer ‘Langs de Groene Velden’ op de Zwolse Klimaatdag! Deelnemers ontmoeten op de route gepassioneerde Zwolse initiatiefnemers. En iedereen kan hen het hemd van het lijf vragen over hoe, wat en met wie ze hun initiatief voor elkaar hebben gekregen. Wat de valkuilen waren, de hobbels, het resultaat en het succes van de samenwerking.

Twee routes

Onder het motto “alleen is leuk, samen is leuker!” kun je kiezen voor twee fietsroutes, een korte en een langere.

Voor de korte route (1,5 uur) heeft men een fantastische fietsgids bereid gevonden. Jenifer van Dijk (Amfibia Solutions) weet ontzettend veel van water, klimaat en landschap, ze neemt je mee op een prachtige route met een aantal interessante stops onderweg: de stad als spons (regenwaterberging), en Ruimte voor de Rivier, over het hoogwaterbeschermingsprogramma. Tot slot geeft ze ons een inkijkje in de bodem als bron voor ons drinkwater (Puttenveld van Vitens).

Voor de langere route (2,5 uur) heeft men Erik de Kruif van De Groene Loper Zwolle en Julianka Plathner-Visser van Fietsersbond afdeling Zwolle bereid gevonden om hun gids skills met iedereen te delen. Op deze route komen we langs initiatieven vanuit de thema’s: klimaat positieve initiatieven, groene daken, lokale producten en natuur.

Bij Park De Nooterhof praten we na en bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan het plenaire deel van de Zwolse Klimaatdag om 16.00 uur.

Praktisch

Start + einde fietsroute 1: 10:30 uur (1.5 uur)
Start + einde fietsroute 2: 13:00 uur (2.5 uur)
Deelname is gratis
Start- en eindpunt Park De Nooterhof Goertjesweg Zwolle
Maximaal aantal deelnemers: 20 personen per route.

Wil je mee, maar durf je om wat voor reden niet, of niet alleen? Meld je dan aan en dan regelen we een tandem of driewieler.

Opgeven beide routes uiterlijk voor 30 mei 2024: https://forms.gle/H1tgh4JBGS5H4Aqw8

Deze Met TIES (Toerist In Eigen Stad) langs de groene velden fietstocht is een initiatief van Groene Loper Zwolle en Fietsen geeft Vrijheid. Ze willen mensen stimuleren vaker samen op de fiets te stappen.

#fietsengeeftvrijheid #degroeneloperzwolle #zwollewereldfietsstad #fietsersbondzwolle #fietsen #fietsenisleuk #amfibiasolutions #heelbreed #gooitz #klimaatdag #zwolle

—–

Gerelateerde artikelen

Back to top button