Voorpagina

Fietsenstalling Rodetorenplein krijgt beheergebouw

De beheerdershuisjes aan het Rodetoren- en Meerminnenplein zullen binnenkort toch gebouwd gaan worden. De gemeente Zwolle heeft met aanpassing van het ontwerp en ophoging van het budget nu toch waarschijnlijk een aannemer die het gaat realiseren.

De fietsenstallingen op het Rodetorenplein en het Meerminnenplein zijn toe aan een beheergebouw. De beheerders van de fietsenstalling maken nu gebruik van een tijdelijk beheergebouw, welke nodig toe is aan vervanging. Deze gebouwtjes (houten huisjes gebruikt tijdens het stadsfestival) waren een tijdelijk alternatief voor de tenten die helemaal niet winterkou bestendig waren.

In juni 2014 werd voor de beheershuisjes al  een ontwerp gemaakt en gepresenteerd door de Gemeente Zwolle. Het ontworpen gebouw werd bij een aantal aannemers uitgezet. Een deel van deze aannemers bedankte voor de opdracht, met als argument dat het werk voor hen te specialistisch is. Ook werd er een prijsopgave gedaan door een partij, maar deze was echter hoger dan het beschikbare budget. Daarom werd er onderzocht of het gebouwtje aangepast kon worden om zo te kunnen passen in het beschikbare budget.

Door de Gemeente Zwolle is gezocht naar aanvullende dekking. Deze is inmiddels gevonden binnen bestaande budgetten, waardoor er binnenkort overgegaan kan worden tot opdrachtverlening.

Nieuw beheergebouw

Er wordt verwacht dat het beheergebouw op het Rodetorenplein en het Meerminnenplein  in het voorjaar geplaatst zullen gaan worden. Vanaf dat moment hebben onze beheerders een goede huisvesting en kunnen zij de fietsende bezoekers gastvrij ontvangen. Ook kunnen dan de toiletten voor mindervaliden in gebruik worden genomen.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button