AlgemeenNieuws uit ZwolleVoorpagina

Fietsenhok vol kerstbomen voor het goede doel

"We hopen tweehonderd bomen in te zamelen"

Zwolle – Het fietsenhok bij basisschool Het Atelier in de wijk Assendorp ligt propvol met kerstbomen. En dat allemaal voor het goede doel. Meerdere jongens zamelen geld in voor Roeland, een vader van een vriendje die een spierziekte heeft. Dit doen ze door zoveel mogelijk kerstbomen te verzamelen, waar ze via de kerstbomenactie van de gemeente Zwolle, geld voor krijgen.

Foto’s © Peter Denekamp

Tweehonderd bomen

“Als we tweehonderd kerstbomen inzamelen zou dat heel mooi zijn.”  Stan van den Berg vertelt enthousiast over de actie voor Roeland. Ieder jaar halen de jongens kerstbomen op, maar dit jaar met een hele bijzondere reden, want per ingezamelde kerstboom krijgen de mannen namelijk een klein bedrag. Dit jaar zullen ze het geld niet zelf houden maar het opgehaalde bedrag doneren aan de actie ‘Help Roeland, stop PPMS.’

Doneren

Roeland is een alleenstaande vader van twee zoons. Hij heeft PPMS, een spierziekte verwant aan MS, waar in Nederland geen behandeling voor is. Rusland is het enige land waar wel een behandeling mogelijk is maar hiervoor is veel geld nodig. In totaal gaat het om een bedrag van 75.000 euro om dit te realiseren. Het gaat niet alleen om de behandeling, maar ook verblijfkosten en overige randzaken zullen hiervan betaald moeten worden. Inmiddels is de helft van het totale streefbedrag binnen maar hulp blijft hard nodig. Iedereen die wil helpen kan doneren via de site of een eigen actie starten om te zorgen dat het benodigde eindbedrag gehaald wordt.

Zwemmen

Voor de jongens zelf is er ook een beloning, want per 10 ingezamelde bomen ontvangen de jongens één zwemkaartje. Als afsluiting van het harde werken hopen ze dan ook met zijn allen te gaan zwemmen om het nieuwe jaar goed te beginnen.

Help Roeland, stop PPMS

Gerelateerde artikelen

Back to top button