Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Museum de Fundatie trekt 265 duizend bezoekers in 2018

Zwolle – Voor Museum de Fundatie was 2018 een succesvol jaar. Het museum trok 265 duizend bezoekers. 220 duizend in Zwolle en 45 duizend in kasteel het Nijenhuis in Heino. Dit zijn 20 duizend bezoekers meer dan in 2017.

Grote publiektrekkers waren Neo Rauch in het voorjaar en Giacometti-Chadwick in het najaar. Verder waren tentoonstellingen te zien van Jasper Krabbé, Ronald A. Westerhuis en Fritz Klemm. In het kasteel en de satellietvestigingen van de FUNDATIEfusions toonde Museum de Fundatie een reeks kleinere presentaties.

Neo Rauch Dromos Schilderijen 1993-2017 – Foto © Peter Tijhuis

Een spannend jaar

Museum de Fundatie verwacht ook in 2019 weer een spannend jaar. Nog tot en met zondag 6 januari zijn Giacometti-Chadwick, Facing Fear en Goldbrun van Yuri Honing & Mariecke van der Linden te zien.

Op zaterdag 19 januari 2019 opent de tentoonstelling Vrijheid met vijftig Nederlandse kernkunstwerken vanaf 1968, samengesteld door Hans den Hartog Jager.

Daarna is op 25 mei 2019 de opening van de ZomerExpo, thema Europa, een overzichtstentoonstelling van Charlotte van Pallandt en een expositie van de Leipziger kunstenaar Michael Triegel, die bekendheid verwierf met zijn staatsieportret van Paus Benedictus XVI.

Giacometti-Chadwick Facing Fear – Foto © Peter Tijhuis

Gerelateerde artikelen

Back to top button